Sojgu: Az ukrán hadsereg kimerülőben van

2023. november 01. 15:16

Az orosz védelmi miniszter szerint az ellenség erői „kétségbeesetten” és „sikertelenül” próbálnak támadni.

2023. november 01. 15:16

Ukrajna annak ellenére is vereséget szenved az ellene folyó háborúban, hogy a NATO új fegyvertípusokat szállít neki, erői kimerülőben vannak – jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy szerdai moszkvai parancsnoki tanácskozáson.

Annak ellenére, hogy a NATO új fegyvertípusokkal látja el, a kijevi rezsim vereséget szenved. 

Az orosz csapatok folytatják az aktív védekezést, hatékony tűzveszteséget okozva az ellenségnek” – mondta a tárcavezető. Mint mondta, az ukrán hadsereg „kétségbeesetten” és „sikertelenül” próbál támadni Zaporizzsja, Donyeck és Herszon környékén, ami súlyos veszteségekhez vezet számára.   

Az ukrán fegyveres erők kimerülnek, a személyi állomány egyre inkább demoralizált”

 – hangoztatta Sojgu. Állítása szerint az orosz alegységek ezzel szemben előrenyomulnak, kedvezőbb állásokat elfoglalva. Méltatta a 25., a 138. és a 114. gépesített lövészdandár harci érdemeit. A miniszter közlése szerint az orosz légvédelem az elmúlt hónap folyamán az ukrán légierő több mint 1400 eszközét semmisítette meg, köztük 37 repülőgépet és hat ATACMS harcászati rakétát. „Szeretném megjegyezni, hogy a 37 repülőgép majdnem kétszerese annak a mennyiségnek, amelynek szállítását F-16-os repülőgépből garantáltan megígértek Ukrajnának. Vagyis ha a légvédelmi rendszerünk így dolgozik, ez körülbelül 20 napi munkát jelent” – hangoztatta Sojgu.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
régilaci
2023. november 02. 14:27
Lehet, hogy az F-17-est nehezebb lelőni, mint a MIG-et....
Kovács Ubul
2023. november 01. 19:50
"több mint 1400 eszközét semmisítette meg" :)))
alexandrosz-2
2023. november 01. 16:54
A sikert nem kommunikálni kell, hanem elérni. Ettől még messze vagytok sojgu. Az embereitek hullanak, mint a legyek, a nato szabadon repked a határaitok mentén és tolja az információt, elemzést, terveket, felszerelést, üzemanyagot, pénzt, hadianyagot a sértetlen infrastruktúrán, utakon, vasutakon és hidakon ellenetek. Még a haverotok, a köpcös vétótlan geci cigány is tolja a hadianyagot, üzemanyagot, gázt, gyógyszert, kötszert, kaját a sértetlen csöveken, vasutakon. A repülőerőitek a határtól biztonságos távolságra repkednek, mert a hohol légteret nem uraljátok, ahogy a tengert sem, ahonnan szabadon eregetik rátok és a hídjaitokra a drónokat. A politikusaitokat, népszerű bloggereiteket pedig szabadon gyilkolják a beszivárgó, vagy telepített hohol ügynökök. Ezek nem sikerek, hanem szégyen és nyomor ennyi idő elteltével. Húzzatok bele!
need-info
2023. november 01. 16:37
Akkor már csak a robot hadsereg, a nők, idősek, gyerekek segíthetnek... Mindenkit a frontra és máris nyernek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!