Zelenszkij: Súlyosnak és kilátástalannak tűnik a helyzet, több lőszerre van szükségünk!

2023. október 24. 14:17

„Csak területünk teljes felszabadítását tudjuk elfogadni” – jelentette ki az ukrán elnök kedden a Krími Platform prágai parlamenti csúcstalálkozójához intézett videóüzenetében.

2023. október 24. 14:17
null

Volodimir Zelenszkij szerint az Oroszország katonai támadása ellen védekező Ukrajna számára csak az ország területének teljes felszabadítása fogadható el, ehhez kéri a nemzetközi közösség további támogatását – hangzott el az ukrán elnök videóüzenetében, amelyet a prágai parlamenti csúcstalálkozón vetítettek le.

Az ukrán kezdeményezésű Krími Platform célja Ukrajna területi egysége helyreállításának támogatása. A prágai parlamenti fórumon több mint negyven ország vesz részt. Magyarországot Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke képviseli.

„Bármennyire súlyosnak és kilátástalannak tűnnek is a körülmények, a nemzet jövőjét minden helyzetben meg kell védenünk. 

Minél több ország támogat minket, annál hamarabb tudjuk visszaverni az orosz agressziót

– hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij. Leszögezte: elsősorban fegyverekre és lőszerre van szüksége Ukrajnának, a nemzetközi közösségnek pedig hatékonyabban kell ellenőriznie az Oroszország elleni szankciók betartását.

Ruszlan Sztefancsuk, az ukrán parlament elnöke a Moszkva elleni büntetőintézkedések további szigorítása mellett szállt síkra. „A szankciók kollektív választ jelentenek a katonai agresszióra, a jogállami és nemzetközi normák megsértésére” – vélte az ukrán politikus. Felszólalásában ugyanakkor köszönetet mondott a nemzetközi közösségnek az Ukrajnának nyújtott sokoldalú segítségért és megértésért.

(MTI)

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
envagyok-2
2023. október 25. 08:01
Párhuzamos valóságban rekedt.
Orange79
2023. október 25. 07:42
Remélhetőleg hamarosan együtt láthatjuk meglincselve ezt a gnómot kulabával meg azzal a féreg podoljakkal.
Martell 2
2023. október 25. 00:34
Mit keresnek ott a magyarok ?
pandalala
2023. október 24. 23:26
és hány halott katonára még??? .... :-((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!