Washington Post: Netanjahunak mennie kell

2023. október 13. 11:33

A szerző szerint az izraeli miniszterelnök nem gondoskodott hazája biztonságáról.

2023. október 13. 11:33

Max Boot amerikai író cikkezett a Washington Post hasábjain. Állítása szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek távoznia kell majd a pozíciójából, mégpedig azért,

mert nem nem gondoskodott Izrael biztonságáról.

A nagy hibájával együtt meg is osztotta a nemzetét, amivel azt sugallta az ellenségnek, hogy gyenge Izrael. A véleménycikk szerzője szerint viszont a terroristák gyakran alábecsülik a liberális demokráciák erejét, most pedig a Hamász is ebbe a hibába esett.

A szerző emlékeztetett: Izrael 360 ezer tartalékost mozgósított, a hadsereg a levegőből már bombázza Gázát és hamarosan megindul a szárazföldi hadművelet is.

Max Boot kiemelte, hogy a Hamász az alvó tigrist piszkálta, de most majd megtanulhatja a leckét.

A szerző szerint az mindenképp pozitív hír, hogy nemzeti egységkormány alakul, de szerinte még jobb volna, ha már lenne új miniszterelnök. A demokrácia éppen azért jó, mert felelősségre lehet vonni a vezetőket.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: JACK GUEZ / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. október 13. 17:51
Zjzj 2023. október 13. 14:37 ..."Pechje van zorbankonak, stb.."... Peched van, hogy a tartótiszted ekkora baromságot közöltet veled... Netanahuhoz annyi közünk sincs, mint Zseléhez...Ahogyan a Sínai fésziget felé az öntözött kibucok zöldje élesen kirajzolja Izrael határát, úgy a Hamasz is fordíthatta volna a dollármilliárdokat a Sinai félsziget, vagy bármelyik, az iraki, iráni stb. sivatagok termővé tételére. Helyette szétzavartatja Gázából a népet tetűként élősködni másokon...DE IDE NEM JÖHETNEK...:)))
zavulon
2023. október 13. 15:45
Nem tudom ki találta ki, hogy a hamasz támadás okán Netanjahu megbukik. Egy éve megy a baxtatása, és most Izrael egy emberként zár össze.
bondavary
2023. október 13. 15:16
40 héten át ment a felforgatás, mert nem sikerült megakadályozni Netanjahu választási győzelmét. Tartalékosok tagadták meg a szolgálatot, a Moszad volt vezetője is a kormány ellen fordult. Minden azt sugallta a Hamasznak, hogy most van jó alkalom a támadásra.
Oldalkosár
2023. október 13. 14:44
Elképesztőek ezek a wokenyomorultak, hogy még egy ekkora méretű Izraelt ért támadást is politikai célokra használnak fel. Elképzelem Izraelt egy szivárványos eLMeBeTeQ kormánnyal az élén a mostani helyzetben...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!