Visszatértek a frontra a Wagner katonái

2023. október 29. 18:46

A zsoldos sereg egykori katonái az avgyijivkai harcokban is részt vesznek.

2023. október 29. 18:46

A korábban a Wagner Csoporthoz tartozó zsoldosokat is bevetnek az Avgyijivka közeli harcokban – állapította meg az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet jelentése. A dokumentum szerint a az „Arbat” különleges zászlóalj egyik egysége szinte teljesen egykori Wagner zsoldosokból áll. Az zászlóalj jelenleg Avgyijivkánál vesz részt a harcokban.

A város jelenleg mindkét fél háborús erősfeszítéseinek a középpontjában áll, a szakértők szerint a most folyó harcok akár döntőek is lehetnek a háború további menetére nézve. A jelentés azt is megjegyzi, hogy az Arbat is jelentős veszteségeket szenved a rendkívül heves harcok során. 

A Roszgvargyija (az orosz belföldi haderő) alá tartozó „Ahmat” csecsen speciális erők parancsnoka, Aptij Alaudinov is megerősítette, hogy az egységbe toboroznak korábbi Wagner katonákat is. 

Az ISW megállapítása szerint a korábbi zsoldosokat igyekeznek szétosztani a front különböző szakaszain, hogy megakadályozzák a Wagner „újjáéledését”.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. október 29. 23:57
Ha egy nép elveszti természetadta militáns részét, ami csak 8 százalék, akkor annak jó sokáig reszeltek, mert nehezen termelődik újra a betyársereg. Hacsak nem alkalmazza a dakota módszert, megnősülhetsz, ha kimész medvére egy szál késsel. Momentumos puskát is vihet, majd a medve visszahozza.
Ad majorem Dei gloriam
2023. október 29. 22:10
"a korábbi zsoldosokat igyekeznek szétosztani a front különböző szakaszain, hogy megakadályozzák a Wagner újjáéledését" Esetleg soron kívül továbbképzik a sorozott állományt ezek a harcedzett veteránok.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 29. 21:29
>>>sentimental 2023. október 29. 18:59 Csak ugye most már egyre világosabb a helyzet a ruszkiknál is<<< Az bizony. Ukrajnának vége.
bornemissza-3
2023. október 29. 21:28
Jobb, mint ágyban párnák közt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!