Újabb fontos Hamász vezető halhatott meg az izraeli csapásokban

2023. október 22. 14:59

A vadászgépek több tucat Hamászhoz köthető katonai célpontot támadtak.

2023. október 22. 14:59

Izrael az éjszaka folyamán további légicsapásokat hajtott végre a Hamász iszlamista terrorszervezet gázai infrastruktúrája ellen. A Hamász rakétás egységének helyettes vezetője és „több tucat terrorista” is meghalt – jelentette az izraeli katonai szóvivő vasárnap reggel.

A tájékoztatás szerint a légierő szombat estétől tovább folytatta a Hamász infrastruktúrája és terroristái elleni támadásait a Gázai övezetben, 

több mint háromszáz bombát vetettek be.

Hadicélokra használt mecsetek is voltak a célpontok között

A vadászgépek több tucat Hamászhoz köthető katonai célpontot támadtak, melyek közül több sokemeletes épületekben volt. Felszámoltak több tucat alagútlejáratot, lőszerraktárat, főhadiszállást és hadműveleti katonai posztot. 

A hadsereg közleménye szerint a megtámadott terrorista célpontok között voltak olyan mecsetek is, amelyeket a Hamász hadicélokra használt.

Izrael Szíriában megtámadta és megbénította a damaszkuszi és aleppói repülőtereket,

nagy erőkkel lőtték a kifutópályákat. Az izraeli média szerint azért mértek csapásokat a szíriai repterekre, mert az izraeli hadvezetés attól tart, hogy fejlett fegyvereket szállítanak át rajtuk Iránból és Irakból Libanonba és Szíriába.

(MTI)

Nyitókép: ISSAM RIMAWI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskusz-4
2023. október 22. 17:26
Mit mond az amnesty? Nem volt ez sportszerű, mert nem ment még ki a kezdőkörbe. Az ágy alatt volt a kisdedóvóban. Szemét fasiszták.
macskusz-4
2023. október 22. 17:24
Pedig egy óvóda alà bújt . Erre kilövik. Így nem tudott a játéktevék, és a szunnita tininindzsa teknőcök mögűl szépen rakétázni. Rohadt egy világ ez...
rockercicc
2023. október 22. 17:21
Rossz fogalmazás, meghalni az emberek és a kedves, értékes állatok szoktak. Ez a féreg alatti létforma megdöglött, és ezáltal kicsit jobb lett a világ!
macskusz-4
2023. október 22. 17:21
A nyomorult KariGeri még mindig bizonytalan. Direkt nem adnak neki instrukciót a genya DK- sok.Mocsok dolog ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!