Újabb, brutális csapás Gázára: Izrael lakóépületet, gyárat, mecsetet és boltot is bombázott

2023. október 11. 08:28

Nincs kegyelem.

2023. október 11. 08:28
null

Legkevesebb 30 halálos áldozata és több száz sebesültje van a Gázai övezetben az éjszaka folyamán végrehajtott izraeli légicsapásoknak az övezetet irányító Hamász szerdai bejelentése szerint. Szaláma Marúf, az iszlamisták sajtóközpontjának vezetője azt közölte, találat ért több lakóépületet, gyárat, mecsetet és boltot is.

Mindeközben az ENSZ Humanitárius Ügyeket Koordináló Irodája (OCHA) bejelentette, hogy már 

több mint 260 ezren menekültek el az otthonaikból az övezetben 

az izraeli hadsereg a Hamász Izrael ellen indított támadására válaszul adott műveletei nyomán. Az emberek közül sokan iskolaépületekben, köztük az ENSZ palesztin menekülteket segélyező közel-keleti hivatala (UNRWA) által az övezetben működtetett 88 iskola valamelyikében húzták meg magukat, mintegy 74 ezren pedig rokonoknál kerestek menedéket vagy templomokban kaptak szállást.

Az OCHA palesztin hatósági forrásokra hivatkozva azt közölte, 

a légicsapások mostanáig több mint 1000 lakóhelyet semmisítettek meg. 

Felhívta a figyelmet emellett arra is, hogy egyre nehezebb a szükséget szenvedők támogatása. A Hamász szombaton indított támadást Izrael ellen, a harcokban az izraeli hadsereg szerda reggeli tájékoztatása szerint már több mint 1200 izraeli vesztette életét. A támadásra adott válaszcsapásoknak gázai hivatalos források szerint már legalább 900 halottjuk van.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Fatima Sbair

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. október 11. 11:52
/lakóépületet, gyárat, mecsetet és boltot/ Az utolsót nem értem. Boltot, Izrael? A boltról Telly Savalas jut eszembe.
csapláros
2023. október 11. 10:06
gyzoltan-2 2023. október 11. 08:46 ...""Nincs kegyelem." Ami azt illeti, a zsidóság már a Bibliában sem a kegyelméről híresült el..."... Pedig Izrael 1948-ban történt megalakítása óta már 6 millióra duzzadt (Gázát, Ciszjordániát nem számítva) a palesztin menekültek száma, részben elűzetés, részben a túlszaporodás útján, akik az Izraellel szomszédos országok menekült táboraiban (városokban, városrészeiben) élnek. Azóta békaterv békaterv hátán, amelyek abban a pillanatban vesztették el a jogosultságukat, hogy valamilyen egyetértéssel megszülettek. De mi is lenne elvárható akkor, amikor a 46 milliós (a Közel-Kelet negyedig legnagyobb létszámú) kurd nép földjét is Törökország, Szíria, Irán és Irak tartja megszállva? Afrikáról meg, ahol folyamatosak a törzsi eredetű népirtások, meg nem is beszélve!...
democRATS
2023. október 11. 09:15
Arra mi a terv, ha izraelt kereskedelmi blokád alá helyezik a szomszédos országok?
Novicsok-5
2023. október 11. 09:10
Csupa katonai objektum. És ők állítják a palesztinokról, hogy állatok. Tessék gyakrabban tükörbe nézni, zsidók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!