Több tízezren tüntettek Londonban a palesztinok mellett (VIDEÓK)

2023. október 28. 21:18

A skandálók szerint a szabad palesztin államot a Jordán folyó és a Földközi-tenger között, vagyis jórészt Izrael területén kell létrehozni.

2023. október 28. 21:18
Another massive pro-Palestine rally in London slams Israeli bombing of Gaza

Jelentős rendőri készültség mellett hatalmas tüntetés volt szombaton Londonban a palesztinok mellett. A Palestine Solidarity Campaign nevű szolidaritási kampánycsoport szervezte demonstráción több tízezren vettek részt, bár szombat estig a rendőrség nem adott ki hivatalos becslést a résztvevők számáról.

Ez volt a harmadik olyan szombat egymás után, amikor tüntetők vonultak a brit főváros utcáira, tiltakozva a Gázai övezetben zajló izraeli hadműveletek ellen. A múlt szombati demonstráción a Scotland Yard becslése szerint százezren vettek részt. A szombati londoni tüntetés résztvevői az előző két demonstrációhoz hasonlóan a kormányzati főutcához, a Whitehallhoz vonultak. Innen nyílik a Downing Street, amely a brit miniszterelnökök hivatalának és rezidenciájának nyújt otthont.

Egy tüntető itt rátámadt egy rendőrre, akit könnyebb fejsérüléssel vittek kórházba. A gyanúsítottat őrizetbe vették. Egy másik tüntetőt a közelben azzal a gyanúval vettek őrizetbe, hogy rasszista jelszavakat hangoztatott és emberöléssel fenyegetett.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztálya számos alkalommal felhívta a demonstrációk szervezőinek és résztvevőinek figyelmét arra, hogy a Hamász és az október 7-i terrortámadás nyilvános dicsőítése a brit terrorizmusellenes törvény alapján súlyos bűncselekménynek számít. A szombati londoni tüntetésen az előzetes hatósági figyelmeztetések ellenére hallható volt a 

„From the river to the sea, Palestine will be free” (A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz) jelmondat, amely arra utal, hogy az ezt skandálók szerint a szabad palesztin államot a Jordán folyó és a Földközi-tenger között, vagyis jórészt Izrael területén kell létrehozni.

A hivatalos rendőrségi adatok szerint rendkívül meredeken emelkedett az antiszemita és iszlámgyűlölő indíttatású bűncselekmények száma Londonban az izraeli-palesztin konfliktus fellángolása óta.

A tüntetésről készült felvételeket itt tekinthetik meg:

Kapcsolódó vélemény

undefined

Sebes Gábor

Mandiner

Idézőjel

Semmit nem lehet elismerni, amit Izrael tesz – és semmit nem szabad bírálni, amit a palesztinok tesznek. Ez az erőszakos „nyugati” képlet jelenleg.

(MTI)

Nyitókép: Burak Bir / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. október 29. 18:07
EP választások napjáig , juni 9 - ig fog tartani Kell a szavazatuk . Valakik két lovat ülnek egyszerre .
KBA98
2023. október 29. 10:04
Ebből hány születetett angol van?
Pandaka pygmaea
2023. október 29. 05:33
A béke vallása Londonban: "White trash" https://twitter.com/RadioGenoa/status/1718278664700190806
ördöngös pepecselés
2023. október 29. 05:22
ez az a híres londoni békemenet amit a dollárellenzék nálunk is szeretne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!