Szijjártó egyeztetett az iráni kollégájával, megakadályozná az izraeli háború eszkalációját

2023. október 08. 13:02

Egyre kétségbeejtőbb a közel-keleti helyzet.

2023. október 08. 13:02

A háborús helyzet eszkalációját meg kell akadályozni – többek között erről is beszélt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter iráni kollégájával telefonon vasárnap.

Szijjártó Péter Facebook-oldalán közölte: 

az egyre kétségbeejtőbb közel-keleti helyzetről telefonon egyeztettek Irán külügyminiszterével, Hoszein Amirabdollahiánnal.

„Megerősítettem kollégámnak, hogy mi a terrorizmust határozottan elítéljük és nem szeretnénk, ha tovább súlyosbodna a helyzet a Közel-Keleten. Elmondtam azt is, hogy a háborús helyzet eszkalációját meg kell akadályozni, s kifejeztem reményemet, hogy minden ország felelősségteljes viselkedést fog mutatni a következő napokban” – olvasható Szijjártó Péter Facebook-oldalán.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. október 08. 19:14
Tömbösödnek Putyin terroristái és pincsijei.
Palatin
2023. október 08. 17:59
Lehetséges, hogy ez az új palesztin-izraeli összecsapás nem más mint az USA kiszállási tatktikája az ukrajnai háborúból. Ha én neked eddig segítettem, de tovább nem akarok, akkor ennek az "elegáns" megoldás az, hogy "Szívesen segítenélek továbbra is, de sajnos nem tehetem, mert ég a házam" Ezt mindenkinek "meg kell értenie". Az USA szemrebbenés nélkül képes ilyesmire. Akár minden aggály nélkül képes földrészeket letarolni, tönkretenni, ha a saját érdekei úgy kívánják. Csak arra kell gondolni, hogy mit tettek az arab világban, a Közel-Keleten. Szemrebbenés nélkül áldoznak fel milliókat. Ezt ma már az egész világ látja, a nyugat-európai kormányok is, de ök részesei az amerikai projekteknek, ezért nem kifogásolnak semmit.
Palatin
2023. október 08. 17:59
Szijjártó az egyetlen külügyminiszter a világon, aki minden kollégájával tud beszélni, mindenkivel megtalálja a megfelelö hangot. Ez egy rendkívül értékes tulajdonság egy külügyminiszternél. Nem csoda, hogy nagy tisztelet övezi bárhova megy is.
goldie-2
2023. október 08. 17:16
Jó-jó, de mit mondott az iráni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!