Stoltenberg felszólította a NATO-tagállamokat: Növeljék a fegyver- és lőszergyártást, mert Ukrajna fogytán van ezeknek

2023. október 25. 07:20

A NATO-főtitkár szerint télen csak romlani fog a helyzet.

2023. október 25. 07:20
STOLTENBERG, Jens

A NATO főtitkára Jens Stoltenberg újra felszólította a katonai szövetség tagállamait, hogy növeljék fegyver- és lőszergyártást, mivel ukrajnában jelentősen csökkentek a készletek – írja a Korrespondent.

A főtitkár úgy látja, a gyártás növelésére Ukrajna és a saját védelmük érdekében is szükség van. Szerinte a tél közeledtével még fontosabb lesz a termelés sebessége és mennyisége, mert Oroszország ki fogja használni a rossz időjárást.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Matthys

 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BBrutus
2023. október 25. 16:47
Be kellene már végre látni, hogy ez veszett fejsze nyele. Az Oroszok most azt védik, amit már elfoglaltak, de ha az USA és a Britek hagyták volna Ukrajnát még az elején békét kötni, a Krím kivételével minden területüket megtarthattak volna. Ha tovább erőlködnek, akkor többet fognak elvenni tőlük.
Csigorin
2023. október 25. 14:03
majd ha ukrajna nato tag lesz, addig mi a fasz kozunk van hozza?!
urban63
2023. október 25. 10:23
... lőszer, lőszer... minek, katonánk gyorsabban fogynak! Hány "önkéntes" angol-szász, és egyébb náció van jelen, lassan már több mind ukrán! A felvételeken is látszik, hogy a quadokkon angol rendszám van. Ki harcol még? Olyan akciók is voltak, hogy halvány lila-gőze nem volt az ukránoknak róla.... Ha nincs flottája, ki támadja a Krimet a tenger felől (kb a Duna delta felől)?
dupree
2023. október 25. 09:41
Az oroszok használta 152 mm-es lövedék ára kb 5-600 $-tól indul, változattól függően, a 155-ös NATO skuló 3500 eurótól a csillagos égig terjed. Lehet számolgatni, kinek mennyibe kóstál egy lövés. Amúgy a MH is sajnos át fog állni a 155-re, a D-20 tarackok kivonása után, a PZH-k is ezt használják már, így meg lehet fojtani egy hadsereget ez elhúzódó háborúval. Igaz minden NATO-országra, ha akarja ha nem, rá van szorulva az USAra, (csicska). A 152-es kuleket viszont már a szoci időkben gyártották, számolatlanul, olcsó volt és ma is az. Így megértem a szerbeket is hogy nem akarnak semmiféle nyugati katonai "szövetségbe" tartozni, ami nem az hanem egy globalista beszippantó szervezet. Szóval ebből a szempontból nekünk is reszeltek. Csili-vili fegyverek mocskos drágán, de valódi rendelkezési jog nélkül, ergo nem tudod a katonai és geopolitikád érvényesíteni úgy ahogy akarod, mert USA-kontroll alatt van mindenki a NATO-ban. A törökök küzdenek még, de előbb-utóbb határvonalhoz fognak érkezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!