Orosz vádak – Ukrajna ismét bevetette az egyik leghalálosabb fegyvert

2023. október 06. 06:43

Egy nő megsérült, több épület megrongálódott Rilszk városában.

2023. október 06. 06:43

Oroszország azt állítja, hogy Ukrajna kazettás bombákkal támadta meg az egyik határ menti várost. Egy ember megsérült, több épület pedig megrongálódott – számolt be a Moscow Times

„A határ menti Rilszk várost Ukrajnából származó kazettás bombákkal lőtték” – idézte a lap Roman Sztarovoitot, az oroszországi nyugati Kurszki terület kormányzóját. 

A mintegy 15 ezer lakosú Rilszk kevesebb mint 30 kilométerre van az ukrán határtól.

Mint ismert, Moszkva többször is azzal vádolta Kijevet, hogy az Egyesült Államok júliusi beleegyezése óta használja a vitatott fegyvereket, többek között Oroszország határ menti régióinak megtámadására.

Ezt is ajánljuk a témában

A beszámolóból kiderült, hogy egy nő közepesen súlyos repeszsérüléseket szenvedett. A rilszki központi regionális kórházba szállították, ahol megkapta a szükséges orvosi ellátást.

Fel nem robbant lőszert is találtak. A páncélosok dolgoznak” 

– tette hozzá a kormányzó.

Humanitárius csoportok bírálták a kazettás lőszerek használatát, amelyek válogatás nélkül, nagy területen szórhatják szét a kis robbanótölteteket – olvasható a Moscow Times-on.

***

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: GENYA SAVILOV / AFP

 

 

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. október 06. 19:13
muszka szopóknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként METILES VODKA GRÁTISZ!
Theorba
2023. október 06. 09:38
Legalább 51 ember, köztük egy hatéves kisfiú vesztette életét csütörtökön a Harkiv megyei Hroza faluban egy üzletet ért orosz rakétatámadásban. https://novekedes.hu/hirek/haboru-brutalis-csapast-mertek-ukrajnara-az-oroszok-zelenszkij-nepirtasrol-beszel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!