Ez a baj a kazettás bombákkal egy volt magyar katona szerint

2023. július 12. 08:36

Kaiser Ferenc a kazettás bombák árnyoldaláról nyilatkozott.

2023. július 12. 08:36

„Nem légi ejtésű repülő bombákról, hanem tüzérségi gránátokról, a HIMARS-ekhez való rakétákról van szó. A lövedéktest nem hagyományos, nem egy nagy robbanófej van benne, hanem sok-sok pici, kisebb májkrémes konzerv méretű minibomba, és egy vékony köpeny fogja össze az egészet. A célterület fölött ezt a külső burkolatot a bomba ledobja, és a több száz apró robbanóeszköz akár több focipályányi területet egyszerre terít be” – magyarázta Kaiser Ferenc, az NKE docense az Inforádióban. A szakértő szerint a kazettás bombák különösen a mozgásban lévő, vagy éppen támadó élőerővel szemben hatékonyak.

Mint mondta, a betiltásának fő oka az, hogy a minibombák jelentős része nem robban fel azonnal, ezek akár több évig ott hevernek az alkalmazás területén, és szinte bármilyen hatásra felrobbanhatnak, óriási veszélyt jelentve a polgári lakosságra. Már attól felrobbanhatnak, ha valaki beléjük rúg, ráhajt valamilyen járművel, vagy csak erősebben megsüti a nap.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. július 13. 19:12
Nincsen a politikusoknak vörös vonal ebben a háborúban.
dupree
2023. július 12. 13:49
Az egésszel CSAK az a baj. hogy KAiser SOHA nem volt katona.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 12. 13:36
Na, és...? Drezdába csalogatták a betegeket, menekülőket, kisgyerekeseket, időseket....szórólapon hírdették az amcsik, hogy oda meneküljön mindneki, megmentik a várost. Mikor 3 millió szerencsétlen összezsúfolódott elkezdték a világ legnagyobb szőnyegbombázását. Mikor lemenekültek a légópincékbe kitalálták a vákuum bombát. Drezdában 1.5 millió embert mészárolt le a nyugat szándékosan. A két atombombáról nem is beszéltünk. A napalm és taposóakna telepítés már humánus is...
tailor
2023. július 12. 13:03
még mindig befelé megyünk .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!