Orosz sajtó: a dán külügyminiszter orosz trolloknak kotyogta el, hogy Zelenszkij hajlandó lenne a béketárgyalásra

2023. október 21. 14:40

Elárulta azt is, ha Ukrajna uniós taggá válna, annak „óriási következményei” lennének.

2023. október 21. 14:40
null

Lars Loekke Rasmussen dán külügyminiszter úgy véli, hogy Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök bele fog egyezni a béketárgyalásokba Oroszországgal – ezt a nézetét Vovan (Vlagyimir Kuznyecov) és Lexus (Alekszej Sztoljarov) orosz tréfamesterekkel folytatott telefonbeszélgetésben jelentette ki, akik magas rangú afrikai tisztviselőknek adták ki magukat, amikor kapcsolatba léptek a dán diplomatával, és a hívásról készült felvételt közzétették Telegram-csatornájukon, olvasható a Tass orosz állami hírügynökség oldalán.

„Úgy vélem, hogy egy bizonyos ponton az ukrán elnök kiigazítja a helyzetet, és kijelenti, hogy eljött az idő a tárgyalások megkezdésére” 

mondta. „Amikor a béketárgyalások megkezdődnek, természetesen támogatni fogjuk Ukrajnát egy új biztonsági architektúra létrehozásában, hogy megakadályozzuk az újabb orosz támadást. 

És mindent meg fogunk tenni azért is, hogy [Ukrajnát] bevonjuk az európai családba, bár őszintén szólva ez nagyon-nagyon-nagyon nehéz lenne.”

A dán csúcsdiplomata megjegyezte, hogy Ukrajna Európa legnagyobb országa, és ha hirtelen uniós taggá válna, annak óriási következményei lennének.

„Mindazonáltal geopolitikai okok miatt pontosan ez lesz a mi megközelítésünk” – tette hozzá Rasmussen.

Nyitókép: Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 02. 08:33
Ez nem az első akciójuk volt. Amúgy kedves nyugat a béke tagadása annyit jelente, hogy ott örökké háború lesz ha az oroszok nem engednek? Mennyi lóvé van erre a célra? Az összes?
mai nap
2023. október 23. 16:31
Nem tudom elképzelni, hogy egy külügyminisztert így be lehet húzni a csőbe.
survivor
2023. október 22. 20:48
fatman A dán hygge hova lesz ??
survivor
2023. október 22. 20:46
Hogy lehet, egy dán bárkit felhívnak Afrikából csak úgy ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!