Orosz kémfőnök: Amerika célja, hogy meghiúsítsa a Szíria körül és Szírián belül kialakuló pozitív dinamikát

2023. október 12. 20:38

Állítása szerint Moszkvának megbízható információi vannak arról, hogy nyugati hírszerző szolgálatok Maliban és a Közép-afrikai Köztársaságban célzottan együttműködnek a helyi terroristacsoportokkal.

2023. október 12. 20:38

Az amerikai kormány célja, hogy kisiklassa a Szíria körül és Szírián belül kialakuló pozitív dinamikát – jelentette ki Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a FÁK-tagállamok biztonsági szervei és különleges szolgálatai vezetőinek bakui tanácskozásán.

„A Biden-kormányzat célja, hogy megzavarja a (Szíriában) kialakuló pozitív dinamikát e régóta szenvedő ország körül és belül is, ezért Washington növeli az Egyesült Államokhoz hű szélsőséges kurd és arab szervezetek támogatását. A helyzet destabilizálásán dolgozik, egyebek között az Iszlám Állam képességein keresztül. A dzsihadisták információkat kapnak a szíriai hadsereg és az orosz hadsereg tartózkodási helyéről és mozgási útvonaláról” – idézi Nariskint az SZVR csütörtökön kiadott közleménye.

Az orosz hírszerzés főnöke azt állította, 

Moszkvának megbízható információi vannak arra vonatkozólag, hogy nyugati hírszerző szolgálatok Maliban és a Közép-afrikai Köztársaságban célzottam együttműködnek a helyi terroristacsoportokkal annak érdekében, hogy terrortámadásokat és diverzánsakciókat kövessenek el az infrastruktúra ellen.

Szergej Nariskin szerint a Nyugat az utóbbi időben kiemelt figyelmet fordít Afrikára, és aggódva figyeli, hogy az afrikai államok egyre inkább önálló politikát próbálnak folytatni.

(MTI)

Nyitókép: HERBERT OCZERET / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zjzj
2023. október 13. 23:13
Ujabb muszka propaganda a megyiavo:rksz oldalain
Kovács Ubul
2023. október 13. 08:31
A Vágner viszont virágot szedni ment Afrikába,
Nehidd El
2023. október 12. 20:56
Nem is kérdés, hogy 100%-ig igazat mond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!