Orbán Viktor hamarosan újra találkozhat Vlagyimir Putyinnal

2023. október 11. 10:14

A magyar miniszterelnök az egyetlen EU-s kormányfő, aki elfogadta a pekingi Egy övezet, egy út fórum meghívását, ahol ott lesz Vlagyimir Putyin is.

2023. október 11. 10:14

Orbán Viktor lesz az egyetlen európai uniós kormányfő, aki részt vesz a hónap végén, Pekingben megrendezendő Egy övezet, egy út fórumon – ez egyébként tökéletesen egybevág azzal a magyar állásponttal, hogy

a kommunikációs csatornákat minden körülmények között nyitva kell tartani nyugatra és keletre egyaránt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Politico beszámolója szerint a Budapest–Belgrád vasútvonal építése is szóba kerül majd az eseményen: bár a magyar sajtóhírek szerint a kínai vállalkozók nem tudnak az EU-szabványnak megfelelő vasúti rendszert építeni, és ezért megállt a projekt, Wang Yi külügyminiszter állítja, minden a terveknek megfelelően halad.

A cikk arra is rávilágít, hogy a magyar miniszterelnök ismét találkozhat Vlagyimir Putyinnal, hiszen az orosz elnök is elfogadta a kínai meghívást.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. október 11. 18:14
Olvasom, hogy nem jók a kínai vonatok. Nem kompatibilisek a magyar, uniós szabvánnyal, magyarul szarok, nem tudnak rendes vonatot csinálni. És tényleg nem kompatibilis, valószínűleg. https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/2101/20210114maglev-szupervonat-kina5.jpg
KBA98
2023. október 11. 16:36
Nagyon helyes!
Töki
2023. október 11. 15:46
Helyes! Menjél is üzletelni Vityám! Legalább lesz zseton, mert prüszkös odaadta másnak azt, ami járt nekünk!
nempolitizalok-0
2023. október 11. 13:01
Orbán egyedül többet tesz a békéért mint az összes amerikai és európai büdöslibsi együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!