Orbán Viktor: A magyar-kínai kapcsolatok megerősítésén dolgozunk

2023. október 17. 07:02

Bezárkózás helyett gazdasági együttműködés: ez a magyar modell.

2023. október 17. 07:02

Ahogy arról beszámoltunk, idén Pekingben tartják a Harmadik Övezet és Út nevet viselő nagykonferenciát, amelyen 130 ország képviselője vesz részt, köztük Orván Viktor miniszterelnök is. 

A kormányfő ismertette, hogy a kínai miniszterelnökkel folytatott tárgyalások során 10 gazdasági természetű megállapodást írtak alá, illetve tárgyalásokat folytattak két vezető kínai bankkal is. 

Orbán Viktor a közösségi oldalán nemrég közzé is tette egy bejegyzést, amiben Hszi Csin-ping kínai elnökkel látható, és összegezte az elmúlt napok eseményeit.

Bezárkózás helyett gazdasági együttműködés: ez a magyar modell. A magyar-kínai kapcsolatok megerősítésén dolgozunk. Ez jó Magyarországnak és jó az európai gazdaságnak

– írta a miniszterelnök.

Az eredeti bejegyzést alább tekintheti meg: 

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Márton

Index

Idézőjel

Felmerül a kérdés: mi adja a magyar gazdaság erejét, mi biztosítja, hogy még egy ilyen külső tényezők által okozott válsághelyzetben sem sérültek a gazdaságunk alapszövetei?

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. október 17. 10:39
reciproki 2023. október 17. 08:02 ..."Aszonta a dagadt :heló röfik ,kínai pálcikával eszitek a farhátot .Gondolom megint hitelt veszel fel mi Höhöö,a kínai hitelek ára!most oroszul tanuljak vagy kínaiul?"... NE HAZUDJ: először is MÉG A CIGÁNYAINK IS puszta kézzel két pofára zabálják a DISZNÓCOMBOT, amire csak a nyálad csorgathatod! A pálcika a TE műfajod. Másodszor, TI NEM ADTOK, így azoktól hitelezzük a gazdaságot akik ADNAK is, FELTÉTEL NÉLKÜL. NEKED nem árt mindkét nyelven megtanulni, bár, úgyis segghülye vagy hozzá. Mi meg egy fotelből, sörrel a kezünkben röhögünk a TE és a Nyugat kinlódásán a kínai és orosz befolyás ellen...:))
csapláros
2023. október 17. 10:30
orbanegygeci-0 2023. október 17. 08:02 ..."A kinai akkubol mi a magyaroknak az uzlet? "... Még el sem kezdődött, de te már a markodat tartanád, cigány??? Mintha nem a társasági adót, a helyi önkormányzatok iparűzési adóját, a személyi jövedelemadót és a járulékokat, a szállitási, banki szolgáltatás stb.jövedelmeit növelnék a a gyárak hasznai! Elég balfasz lehetsz, bazdmeg, ha kurvára semmit nem konyítasz 23 évvel a rendszerváltás után ezekhez a dolgokhoz!
csapláros
2023. október 17. 10:24
reciproki 2023. október 17. 08:06 ..."A magyar-kínai kapcsolatok megerősítésén dolgozunk. Ez nem, nem jó Magyarországnak és az európai gazdaságnak"... A magyar-kínai kapcsolatok erősödése NEKED és a befolyásolásban ezzel csökkenésben lévő brüsszelitáknak nem jó. Hazudozol itt, miközben a Nyugat a MI KIRABLÁSUNKKAL gazdagodott. Az üzletileg jó cserékért MEG KELL DOLGOZNI. Azok nem teremnek csak úgy az üzletfán. Az állami támogatás a gazdaság KATALIZÁTORA. A rendszerváltás utáni gazdasági csődök oka az volt, hogy mindent a piacra bízott az állam. A szabad piac, meg mint a vak lovak siklatták ki az országot, az uniós multik és spekulánsok hasznára.
csapláros
2023. október 17. 09:37
reciproki 2023. október 17. 09:08 ..."Közben itthon Orbán Viktor...Magyarázat nélkül vonta vissza a kormány a korábbi határozatot."... Mi a faszt kell azon magyarázni, hogy a vidékfejlesztés (területfejlesztés) TELJESEN MÁS alapokon megy tovább a mezőgazdaságba áramló uniós pénzek tükrében? Hogy a mezővárosokon, kisvárosokon és pláne a megyeszékhelyeken túl, mára a falvakra (a megüresedő elmaradott térségek) azok visszanépesítésén van a hangsúly?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!