Nyugati világ: mindegy, csak szélsőség és erőszak legyen!

2023. október 15. 17:16

Meglepően nagy a közös metszete azoknak, akik lelkesen odaállnak mindenféle woke elmebetegség és a palesztin ügy mögé.

2023. október 15. 17:16
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Pesti Srácok.hu

„Meglepően nagy a közös metszete azoknak, akik lelkesen odaállnak mindenféle woke elmebetegség és a palesztin ügy mögé. A radikalizmus és az önsorsrontás nagy tételben az igazi. Az, hogy az úgynevezett Nyugat nagyvárosaiban a palesztinok és muszlim testvéreik rögtön csoportfoglalkozásokat tartottak, amint elkezdődött a sokadik arab–izraeli háború, az természetes. Őket se érdekli se az igazság, se a nemzetközi jog (az másokat sem), egyszerűen és nyíltan kifejezik, kit szeretnek és kit gyűlölnek. Ahogy mi is az örményekkel szimpatizálunk a kérdéses igazság és a megkérdőjelezhetetlen nemzetközi joggal szemben. Meg ahogy senkivel nem szimpatizálunk az orosz–ukrán háborúban. Ilyen az emberi természet: a közösség és a kulturális hovatartozás fontosabb, mint a józan belátás és a mérlegelés.

De hogy a roppant progresszív, feminista, LMBTQI- és klímaaktivista, globalista, modernista tucatjóember miért áll ki a palesztin ügy mellett, miért próbálja legitimálni, igazolni, minimum relativizálni a terrorizmust, az elég nehezen magyarázható. Teszünk rá egy kísérletet.

A butaság
Vannak bizony úgynevezett történelmi tények, amelyek helyett mostanában sokkal fontosabbak az érzelmek. Ilyenkor szokták elővenni és mutogatni nekünk Sosemvoltország térképeit, amelyek azt mutatják, hogy 1920-ban mekkora volt Palesztina és most mekkora, a kettő közötti különbség meg a zsidó hódítás. Apró probléma ezzel, hogy Palesztinának 1920-ban a levantei brit mandátumot nevezték, semmiféle állam nem volt a területén, valamint teljes egészében beletartozott a Jordán folyón túli terület, amit ma Jordán Hasemita Királyságként ismer és ismer el a világ. Nem hallottam még senkit amiatt nyafogni, hogy a jordánok mennyi területet vettek el a szegény palesztin néptől, és ha nem lennének jordánok, akkor a palesztinok olyan békében és bőségben élnének, mint a jemeniek, a szírek és a libanoniak. Ez csak a zsidókkal szemben merül fel állandóan, akik nélkül – állításuk szerint – egy csapásra megoldódna a palesztinok összes problémája.

A brit mandátum sorsa polgár- és függetlenségi háborúk, illetve a tárgyalóasztal mellett dőlt el, amit némileg módosított a két összarab háborús vereség. Gázába nem Izrael zárta a palesztinokat, hanem Egyiptom. Izrael a hatnapos háborúban, 1967-ben foglalta el, ahogy Kelet-Jeruzsálemet és a Ciszjordániának meg Nyugati Partnak nevezett Júdea és Szamáriát. Ennyit a térképekről és arról a fura elméletről, mely szerint Izrael a történelmi Palesztin Állam terhére növelte volna saját területét.”

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ami-amely
2023. október 16. 09:51
Azért nem ártana bekészíteni egy palesztinbarát verziót is. Szükség lehet még rá.
altercat1
2023. október 16. 06:36
Érdemi hozzászólás helyett már megint csak zsigerileg, indulatvezérelten böfögnek a bolsi-libsi faszkorbáccsal egyengetett agyú faszfejek...
B_kanya
2023. október 16. 00:41
Vata AripeitB_kanya 2023. október 15. 18:58 "Mitől faji alapú az a " gyilkolászás" , ami akkor történik, ha megtámadják a hazádat, rakétákkal lövik, ártatlanokat ölnek - nem katonák katonák ellen - és kijenetik, hogy elpusztítják a muszlimokat és a keresztényeket." Nem tűnt fel? https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/ultraortodox-zsidok-kopkodtek-a-keresztenyek-mellett-jeruzsalemben-video
B_kanya
2023. október 16. 00:38
"Lajoss 2023. október 15. 22:34 Ja,prosti srácok…" Ja, a pedofilisember révész sanya sivalkodva helyesbített hazugságát felböfögöd és elégedetten belefekszel :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!