Newsweek: Túl későn érkeznek Ukrajnába az Abrams harckocsik

2023. október 20. 16:24

A lap szerint már nem valószínű, hogy ezeknek köszönhetően területi nyereséghez jutna Ukrajna.

2023. október 20. 16:24

A régóta várt Abrams harckocsik közül az első szeptember végén érkezett meg Ukrajnába, és hétfőtől a beígért 31 tank többi darabja is csatlakozott hozzájuk – írta meg a Newsweek.

A lap hozzátette, könnyen lehet, hogy már túl későn érkeztek Ukrajnába a harckocsik, ugyanis egyáltalán

nem valószínű, hogy lehetővé teszik azt a területi nyereséget, amely Kijev hónapok óta tartó ellentámadása során elmaradt.

Azt mindenki elismeri, hogy a harckocsik értékes lökést adhatnak az ukrán erőknek, azonban egyes nyugati szakértők és ukrán tisztviselők szerint a mennyiség, az időzítés, valamint a problémás logisztika most nagymértékben lefaragja az Abramsok háborúra gyakorolt hatását.

Ez nem elég ahhoz, hogy érdemi változást érjünk el Ukrajnában”

– árulta el Marina Miron, a londoni King's College hadtudományi tanszékének posztdoktori kutatója.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: TED ALJIBE / AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. október 23. 14:09
Ugyan már! Igazán kíváncsi vagyok, az Abramsok síelési és korcsolyázási képességeire, különösen fagyott sárkéreg felett.
backsplash
2023. október 22. 21:04
Egy drónokkal teli pályán percekig működnek a tankok. Remélem, hamarosan végleg összeomlik ez a korrupt, soviniszta disznóól.
lajajakab11
2023. október 20. 23:40
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT! Körönként metiles VODKA GRÁTISZ! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra! csak az ostobábbak írjanak vissza ide!
mazsola-977
2023. október 20. 23:35
Sok mindent lehet az Abramsokrol olvasni.Nekem nem úgy tűnik hogy Ukrajnában ezek bármit is eldöntenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!