Netanjahuék hazarendelték diplomatáikat Törökországból, miután Erdogan szombaton megszállónak nevezte Izraelt

2023. október 28. 19:23

Egyre sötétebb a hangulat a világpolitikában.

2023. október 28. 19:23
KOHEN, Eli

A Mandiner is beszámolt arról, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök felszólította szombaton Izraelt, hogy állítsa le a Gázai övezet támadását. Erdogan egyúttal felszólította pártja (Igazság és Fejlődés Pártja/AKP) szombat esti isztambuli nagygyűlésének résztvevőit, hogy adjanak hangot kiállásuknak a palesztin nép mellett az Izrael általi üldöztetéssel szemben.  

Ezt is ajánljuk a témában

Az erre adott válasz hamar meg is érkezett Izraeltől: Eli Cohen izraeli külügyminiszter elrendelte az izraeli diplomaták visszatérését Törökországból, miután Tayyip Erdogan török elnök egy palesztinbarát gyűlésen Izraelt megszállónak nevezte – olvasható a Guardien-en.

Cohen erről X-en számolt be: 

„Tekintettel a Törökországból érkező súlyos kijelentésekre, elrendeltem az ottani diplomáciai képviselők visszatérését, hogy újraértékeljük az Izrael és Törökország közötti kapcsolatokat.”

Nyitókép: Eduardo Munoz

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. október 29. 07:44
Izrael részéről már az első megnyilatkozás egy méretes hazugság volt,és ezt minden politikus tudja,de senki nem beszél róla. Történetesen,nem igaz,hogy az izraeli kormány nem tudott a Hamasz terveiről. Képtelenség,hogy egy olyan szakszolgálat mint a MOSZAD ne tudott volna a támadás részleteiről. Itt előre eltervezett népirtásról lehet szó csak ezt nem hajlandó senki kimondani. A nem tudtunk róla,csak az ürügyet szolgáltatja a mostani mészárlásra. Nem véletlen a világméretű tiltakozás, a tömegek tisztában vannak a palesztinok sok évtizedes elnyomásával. Izrael állam erőszakos létrehozásával csak nagyobb lett a feszültség a térségben.A három vallás nagyobb békességben élt 1947 előtt,azóta szinte állandó a fegyveres konfliktus. Izrael ennek vetne véget a jelenlegi mészárlással,mivel tudják, a többség semmilyen körülmények között nem hagyja el a hazáját,inkább meghal. Az egyetlen politikus a Török elnök aki legalább utal a valós helyzetre. A világ szégyene ez a háború.
rocktoberi-2
2023. október 29. 07:37
Izrael a megalapítása óta megszálló ha a tényeket nézzük. Ha kiirtják mind egy szálig a palesztinokat akkor "megoldódik" a probléma. Utána már csak a szomszédaikkal kell dűlőre jutniuk.
Chekke-Faint
2023. október 29. 06:56
Az iszlám, és zsidó vallás. Mikor voltak békében? Mondjuk Erdogannak ezt most kár volt megolajozni....
Héja
2023. október 29. 06:53
Muszlim török belpolitika... Csalárdak,mint a hódoltság idején. Lapozzunk felebarátaim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!