Migrációpárti francia lap: Magyarország perverz játékot űz

2023. október 09. 11:56

Az egyik francia lap szerint Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki álhírekkel érkeztek az EU-csúcsra, és bár most elutasítják a migrációval kapcsolatos javaslatokat, később erre hivatkozva akarnak majd támogatáshoz jutni. A szerző szerint nem is bírság a migránsonként fizetendő 20 ezer euró, hanem önkéntes választás.

2023. október 09. 11:56
null

Rendkívül kritikus beszámolóban elemezte a granadai EU-csúcs fejleményeit a francia Le Point: a cikk eleve azt állítja, hogy Orbán Viktor magyar és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő álhírekkel a zsebükben érkeztek meg az eseményre.

Ezt is ajánljuk a témában

A szerző, Emmanuel Berretta úgy véli, az uniós partnerek közötti rosszhiszeműség rendkívül káros, mert nem teszi lehetővé, hogy a közvélemény tisztán láthassa a kérdéseket és a migrációs reform által hozott válaszokat.

Berretta szürreális álláspontja szerint a nem befogadott migránsok után fizetendő 20 ezer euró nem is bírság, hanem önkéntes választás, hiszen a tagállamoknak nem muszáj fizetniük, ha belemennek a migránsok EU-n belüli áthelyezésébe.

A francia újságíró azt is állítja, hogy Magyarország és Lengyelország álláspontja azért is elszomorító, mert mindkét ország az Európai Unió külső határainál helyezkedik el, és úgy véli, eljön majd a nap, amikor segítségre lesz szükségük.

„És a legjobb az egészben, hogy az általuk meg nem szavazott szövegek alapján követelni fogják ezt a támogatást! Magyarország rendkívül perverz játékot játszik” – háborog Berretta, aki a magyar határvédelmet is kritizálja.

Tegyük hozzá, nem ő az első francia, aki miközben a migránsválság hatásait elemzi, a magyar kerítést szidja, pedig az Európai Unió a mai napig szinte semmit nem fizetett ki a védelem költségeiből.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI / AP / Europa Press / Europa Press

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. október 10. 15:25
Most , hogy tetszik a francia balliberósoknak, ahogy az utcákon őrjöngenek a szeretett migránsaik a Hamasz gaztettei miatt?
konfucius
2023. október 09. 19:35
Perverz játékot emleget emmanuel úr? Nekem rögtön egy másik emmanuel jut eszembe erről. Meztelen feketéket ölelgetett olyan hévvel, mintha állna a cerka közben. Úgyhogy berretta úr kussoljon inkább, söprögessen a saját háza táján.
auditorium
2023. október 09. 18:08
"Az egyik francia lap" szerint... lehetne pontosabban megnevezni melyik lap és ki irta ? Mert igy ez a hir szóra sem érdemes.
andris-923
2023. október 09. 18:07
Ez a farok ott nyugaton egyszerűen nem érti meg hogy mi még tárgyalni sem vagyunk hajlandóak a migránsűgyekről semmilyen formában! A nép döntött népszavazással és ennyi OV nak nincs nagyon más választása
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!