Az olasz miniszterelnök üzent a magyaroknak és a lengyeleknek

2023. október 09. 10:31

Giorgia Meloni olasz kormányfő megérti, hogy az EU-csúcson másképp döntött Magyarország és Lengyelország a migrációs kérdésekben, mert a földrajzi elhelyezkedésükből adódóan más problémákkal küzdenek.

2023. október 09. 10:31
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

„Magyarország és Lengyelország megérti az olasz álláspontot, és szeretném azt üzenni, hogy én is tökéletesen megértem az ő döntésüket. Ez nem árt az országok közötti kapcsolatoknak és együttműködésnek" – hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő azt követően, hogy az EU-csúcson Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki is elutasította a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatos terveket.

Meloni a lengyel lapok beszámolói alapján azt mondta, Olaszország azért támogatta a menekültügyi paktumot, mert az új szabályok még mindig jobbak lennének, mint az eddigiek.

Ám azt is hozzátette, hogy az olaszok helyzete földrajzi okokból eltér a magyar és a lengyel problémáktól, ezért döntöttek másképp, de tökéletesen megértik egymás álláspontját.

Ezt az Il Foglio úgy fordította le, hogy Meloninak magyarázkodnia kellett Orbán Viktor miatt.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP

 

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gbis40
2023. október 13. 13:09
Ha Ausztrália megfordítja a beáramló migrik útját a tengeren, akkor ezt Európa is meg tudja tenni. Akarat kellene, ami nincs. Nekem úgy tűnik itt az embercsempészetben is a nagyhatalmak vezetői anyagilag érdekeltek és tojnak a kis határállamok érdekeire.
gbis40
2023. október 13. 12:59
Ha Ausztrália megtette, hogy visszafordítja az illegálisokat, akkor az Európai tengerpartokon is meg lehet tenni. Akarat kellne, ami nincs meg.
citromosParizer
2023. október 09. 20:55
nem a földrajzzal van a probléma, hanem azzal, hogy van aki csicska és a saját országából egy migri pusztulatot csinál. aztán próbálja felgyűlt sz.rkupacot másra is szétkenni, és üzengetni... volt elég hadihajójuk, hogy az elején megállítsák az egészet.
llnnhegyi
2023. október 09. 19:36
Tommaso! Tegnap az EuroNewson volt egy riport. Nagyon elégedettek, probléma mentesen dolgoznak Magyarországon. A riporter nyaggatta őket: Mondjátok azt hogy nagyon rosszul érzitek magatokat !! A qrva életbe!! Azért jöttem! Szart kavarni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!