Megszakadt a kapcsolat az ENSZ munkatársaival Gázában

2023. október 28. 09:25

Az szervezet közgyűlése humanitárius fegyverszünetet szorgalmaz az enklávéban.

2023. október 28. 09:25
null

Az ENSZ több szervezete arról számolt be, hogy megszakadt a kapcsolat a helyi munkatársaikkal Gázában, mivel úgy tűnik, hogy az enklávé kommunikációs lehetőségeinek nagy része megsemmisült – számolt be a CNN. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója az X-en azt mondta, hogy a szervezet elvesztette a kapcsolatot a munkatársaival, valamint 

az egészségügyi létesítményekkel, az egészségügyi dolgozókkal és a többi humanitárius partnerünkkel a helyszínen”.

Az ENSZ Gyermekalapjának ügyvezető igazgatója, Catherine Russell az X-en közzétett bejegyzésében közölte, hogy „rendkívül aggódik” a Gázában lévő csapatáért, miután nem tudnak velük kapcsolatba lépni..

Minden humanitáriust és az általuk szolgált gyermekeket és családokat meg KELL védeni” 

– hangoztatta Russell. A palesztin távközlési vállalat szerint a Gázai övezetben a légicsapások következtében az elmúlt órákban megszűnt minden kommunikációs lehetőség, bár az izraeli vagy eSIM-ekkel rendelkezők még mindig tudnak kapcsolatot létesíteni, de már csak „foltokban”.

Ezt is ajánljuk a témában

Humanitárius fegyverszünetet szorgalmaznak

Az ENSZ-közgyűlés pénteken nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben haladéktalan és tartós humanitárius fegyverszünetet szorgalmaz a Gázai övezetben az ellenségeskedések beszüntetése végett. Az ENSZ-közgyűlés határozatai bár nem bírnak jogilag kötelező erővel, 

mégis politikai súlyuk van. 

A dokumentum egyebek között elítél minden erőszakot az izraeli és a palesztin polgári lakossággal szemben, követeli a túszul ejtett civilek haladéktalan és feltételek nélküli szabadon engedését, valamint a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan bejutását a palesztin térségbe.

(MTI)

Nyitókép: KHAN YUNIS, GAZA - OCTOBER 24, Mustafa Hassona / Anadolu (Photo by MUSTAFA HASSONA / ANADOLU / Anadolu via AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 28. 18:52
A zsidó terror jó terror. A zsidó gyilkosokat imádják a nernyik gecik. A nernyik zsidócsicska banda a zsidó terrorra élvez el a vétótlan köpcös gecivel az élen.
billysparks
2023. október 28. 12:01
Minden kapcsolat véget ér egyszer...
kiss.istvan770
2023. október 28. 11:23
Hányingerem van a nyitóképtől! Azok a terroristák akik a háborút kezdtek, civilekre kilőttek több, mint 2000 rakétát, lemészárolták egy fesztivál résztvevőit, lefejeztek csecsemőket, embereket raboltak, a saját élő gyerekeiket mutogatják áldozatként. Mindezt azok teszik akik pajzsként maguk elé tolják a saját feleségeiket gyerekeiket és a hátuk mögé bújnak, - fogyóeszköznek tekintik őket. Majd vesznek másik feleséget és csinálnak másik gyereket. A háttérhatalom mainstream médiája pedig reklámozza a háborús bűnösök áldozatait. Mindezt azok a bankár-multi milliárdosok teszik, akik tervezetten provokálták az arab világban, az USA-ban és Nyugat Európában uralkodó anarchiát, háborúkat, "polgárháborúkat".
II.baljoska61
2023. október 28. 10:52
A háborúpárti magyar kormány nem szavazta meg a tűzszünetet az ENSZ-ben.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!