A brit miniszterelnök is megérkezett Izraelbe

2023. október 19. 10:53

Fricska a történetben: Rishi Sunak közel egy éve jelentette be, hogy visszalép elődje, Liz Truss kezdeményezésétől, és nem költözteti a brit nagykövetséget Jeruzsálembe.

2023. október 19. 10:53
null

Folytatják a világ vezetői szolidaritási útjaikat Izraelbe, tegnap Kathy Hochul New York kormányzója érkezett a térségbe, ma pedig Rishi Sunak brit miniszterelnök tett látogatást a terror-sújtotta országba.

Csütörtök délelőtt a brit miniszterelnök és az izraeli államfővel találkozott Jeruzsálemben.

Rishi Sunak Isaac Herzog izraeli államfővel tárgyal a jeruzsálemi elnöki rezidencián, majd a nap folyamán találkozik Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel, illetve a Hamász által elraboltak családtagjaival is.

Izraelben vagyok, együtt érzek a gyászoló nemzettel, és Izrael mellett állok a terrorizmus gonoszsága ellen. Ma és mindig!” – fogalmaz közösségi oldalán a brit miniszterelnök.

Héber betűkkel pedig azt üzente: „szolidaritás”.

Mindez azért is érdekes, mert emlékezetes – ahogy arról korábban a Mandineren is írtunk –, hogy közel egy évvel ezelőtt jelentette be Rishi Sunak, hogy visszalép elődje, Liz Truss kezdeményezésétől, 

és nem költözteti a brit nagykövetséget Jeruzsálembe.

A londoni palesztin nagykövet üdvözölte a döntést.

Tel-Aviv vagy Jeruzsálem?

Korábban ugyanis felmerült: áthelyeznék Tel-Avivból a nagykövetséget, ám a Downing Street egyik szóvivője akkor azt mondta:

nincsenek tervek a brit nagykövetség költöztetéséről, megfontolták.”

A felvetés anno tiltakozást váltott ki:

palesztinpárti csoportok, arab nagykövetek, EU-s külügyminiszterek egyaránt felszólaltak ellene.

Mint ismeretes: Donald Trump 2017-ben átköltöztette az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe, elismerve azt Izrael fővárosaként.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Amy Spiro közösségi oldala

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vata Aripeit
2023. október 19. 11:56
Elindult a felvonulás. Tisztára Május 1. Egymás után jönnek az éldolgozók. Valami készül, de nagyon.
connorj
2023. október 19. 11:36
NADE MIT CSINÁLT KÖZBEN AZ INDIAI HERCEGNŐ: https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/10/bikiniben-pozol-a-dogos-indiai-hercegno-video?utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_k_07
lájkbajnok
2023. október 19. 11:13
A csúti Torrente eközben a szovjet-iráni-kínai komcsi szövetségben pezsgőzik.
connorj
2023. október 19. 11:01
"Második András óta a mindenkori magyar király egyben Jeruzsálem királya is volt." https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Jeruzs%C3%A1lem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!