Nem költözteti Rishi Sunak a brit nagykövetséget Jeruzsálembe

2022. november 04. 15:41

A miniszterelnök visszalépett elődje, Liz Truss kezdeményezésétől.

2022. november 04. 15:41
null

Az Egyesült Királyság izraeli nagykövetsége nem költözik Jeruzsálembe – erről a Guardian ír. Hozzátették: Rishi Sunak brit miniszterelnök visszalépett Liz Truss előző brit miniszterelnök kezdeményezésétől. A brit lap arra emlékeztet, hogy felmerült: áthelyeznék Tel-Avivból a nagykövetséget, ám a Downing Street egyik szóvivője ezúttal azt mondta:

„nincsenek tervek a brit nagykövetség költöztetéséről, megfontolták.”

A felvetés anno tiltakozást váltott ki, írja a Guardian: palesztinpárti csoportok, arab nagykövetek, EU-s külügyminiszterek egyaránt felszólaltak ellene. Arra is emlékeztettek, hogy Donald Trump 2017-ben átköltöztette az amerikai nagykövetséget Jeruzsálembe, elismerve azt Izrael fővárosaként.

A londoni palesztin nagykövet üdvözölte a döntést.

Jeruzsálemet egyébként nagyon kevés ország fogadja el Izrael fővárosaként, írják, nem mellesleg Izrael sem küzd igazán vehemensen az elfogadtatásért.

Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. október 19. 12:26
JERUZSÁLEM ÉRSEKE MÁR FELAJÁNLOTTA MAGÁT. RABBIK! EGY RABBIT EGY GYERMEKTÚSZÉRT EL FOGNAK FOGADNI. A RABBI ERŐS ÉS KI FOGJA BÍRNI A MEGÁLLAPODÁSÍG. A GYERMEKEK NEM, ÉS MARADANDÓAN SÉRÜLNEK EBBEN A PILLANATBAN IS. RABBIK! MENTSÉTEK MEG AZ ELRABOLT GYERMEKEKET!
Ricsibmf
2022. november 05. 03:48
P
Ricsibmf
2022. november 05. 03:48
P
Ricsibmf
2022. november 05. 03:48
P
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!