Macron: Franciaország mindent megtesz a francia túszok kiszabadításáért

2023. október 12. 21:04

„Mi saját tapasztalatainkból tudjuk, hogy semmi sem igazolhatja a terrorizmust” – hangsúlyozta.

2023. október 12. 21:04
francia terrorelhárítók, GIGN, Groupe d'intervention de la Gendarmerie nationale

Franciaország mindent megtesz azért, hogy a Hamász iszlamista palesztin szervezet által Izraelben elrabolt francia állampolgárságú túszok épen és egészségesen hazatérhessenek otthonaikba – jelentette ki Emmanuel Macron államfő csütörtök este ünnepélyes televíziós beszédében.

A köztársasági elnök elmondta: 13-ra emelkedett a Hamász szombaton indított terrortámadásában meghalt franciák száma, s további 17 franciáról, köztük négy gyerekről nincs hír, őket feltételezhetően elrabolták. 

A francia elnök a Hamász Izrael elleni támadását a gyilkos vak gyűlölet és az abszolút kegyetlenség elszabadulásának nevezte.

„Mi saját tapasztalatainkból tudjuk, hogy semmi sem igazolhatja a terrorizmust” 

– hangsúlyozta. 

„A Hamász terrorista mozgalom, Izrael népének elpusztítását és halálát akarja” 

– tette hozzá a francia elnök, aki szerint „mindez egy terroristák által egy nemzet ellen indított háború”.
Franciaország osztja Izrael gyászát” – mondta Emmnauel Macron, megerősítve, hogy a zsidó államnak joga van megvédeni magát. A francia elnök erős és igazságos válaszra kérte Izraelt, célzott módon, a civil lakosság megóvásával.

(MTI)

Nyitókép: BENOIT DURAND / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 13. 11:31
A nyugati, volt rabszolgatartók ivadékai most osztják az észt a morált, holott éppen az ö elödeik voltak azok a gonosztevök, akik a világot csatatérré, siralomházzá tették. Németország is játssza magát, 50 millió hullával a hátizsákjában. Ök voltak az elsök, akik puszta gyülöletböl tömeggyilkoltak. A korábbi háborúkban még nem volt az, hogy az ellenfelemet azért gyilkolom le, mert gyülölöm, a klasszikus háborúkban, ez a pszichpatológikus komponens még nem volt benne. A németeknek soha nem szabad megbocsátani, hogy Európát tönkretették. Persze, ahogy lenni szokott, minden háború gyöztese lesz aztán a következö "békés" korszak szörnyetege, akinek a tevékenysége elvezet a következö háborúhoz. Ez a körforgás ugyanúgy müködik, mint az esö és napsütés ritmusa. Ma az USA az aki, a világ minden részén csak bajt okoz, rendet tenni sehol nem tud, - nem is akar, mert békében nem tudna "szerepelni" -, és valójában a háborukból, fegyvereladásokból él.
Palatin
2023. október 13. 11:18
A világot a hatalmasok és a Nobel-díjasok szövetsége fogja majd egykoron tönkretenni, a Földet lakhatatlanná tenni, az emberi életet értelmetlen keresztúttá tenni. Hol vannak az egyszerü ember bünei azokéhoz képest, akik pl. az atom- és biológiai fegyvereket kifejlesztették?
Palatin
2023. október 13. 11:08
Az angolokkal együtt a franciák a legnagyobb bünösök a közel-keleti problémák okait illetöen. A Nyugat bölcsen elhallgatja a saját sok évszázados büneit, amelyek sokkal nagyobbak, mint amit a Szovjetunió+Oroszország valaha is elkövetett, és a jövöben módja lesz elkövetni. Ne felejtsük el a Nyugat 500 éven át rabolta, gyilkolta a világot. És ök akarják ma az erkölcsöt tanítani az emberiségnek
Menhetten
2023. október 13. 08:58
Sajnos, a túszok sorsa már akkor megpecsételődött, amikor elhurcolták őket. Nem fognak élve kikerülni ezeknek a szörnyetegeknek a karmai közül. A Hamaszt ki kell irtani, az utolsó fanatikusig bezárólag. Mindenkit el kell pusztítani, akinek fegyvere van. Fiatal, idős, férfi, nő - mindegy. Ezek nem emberek, nem érdemelnek emberi bánásmódot. Gázát hermetikusan el kell zárni a külvilágtól. Fel kell deríteni a föld alatti vakondjáratokat, és be kell robbantani az összeset. Azt kell megértenie a világnak, hogy ezek nem (csak) Izrael ellenségei, hanem az egész civilizált világé. Ennek megfelelően kell bánni velük. Izrael most nem csak saját magáért, hanem az egész emberi civilizációért küzd. És ha elbukik (nem fog), rettenetes idők következnek. Ezt kell jól az eszébe vésni mindenkinek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!