Lengyelországban is „külső erők” győzték le a fasisztákat

2023. október 23. 12:09

Csak külső erő lehet, aki velük szemben áll, mert ők maguk a nemzet.

2023. október 23. 12:09
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Illiberális szélsőjobboldali fasiszták soha nem szenvednek választási vereséget. Őket soha nem szavazza le saját népük, a választópolgárok többsége. Őket csak idegen erők tudják eltávolítani a hatalomból, akik a haza, a nép , a nemzet ellenségei. A magát ellenzéknek nevező helyi politikai erők az idegenek ügynökei, nem a hazájukat és a helyi választókat képviselik. Ezért a felállás szerint a fasiszták a nemzetet képviselik az idegenek ellen.

Erről szólt a Capitolium elleni támadás, mert az nem lehetett, hogy Trumpot leszavazzák. Venezuelán, Kubán, Kínán keresztül jött a kommunista pénz Amerikába, guruló marxista dollárok. Erről szól Magyarországon a dollárbaloldal propaganda, a Soros-hadsereg, s erről szólt a lengyelországi választáson elbukott lengyel fasiszták magyarázata is. Ott az orosz és a német befolyás győzött, mert a lengyelek az oroszokat és a németeket utálják.

Jaroslaw Kaczynski, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke (még a párt neve is az ellenkezője annak, amit képviselnek), nem a lengyel emberek akaratában és magukban kereste a vereség okát, hanem azt mondta, »külső erők bizonyos játékával állunk szemben, amelyek nagyon hatékonyan használják a Lengyelországban működő formációkat, és természetesen lengyelnek, hazafinak mutatják magukat«. Lengyelnek mutatják magukat, de nem azok.

Csak külső erő lehet, aki velük szemben áll, mert ők maguk a nemzet. Aki ellenük van, az nem lehet a nemzet része. Kirekesztik a nemzetből a politikai ellenzéket és mindenkit, aki nem fasiszta, és nem őket támogatja. Ezért ők a nemzet harcát vívják a »külső erők« ellen. Nem demokratikus választásokon méretik meg magukat lengyelekkel szemben, akik nem fasiszták akarnak lenni, hanem a nemzet nevében harcolnak idegenek ellen.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Bartus László Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13-3
2023. október 26. 06:54
Te barom Bartus László, nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy valahol Amerikában, ráadásul idegen kenyéren te Magad vagy a magyar nemzet!
laikus19-2
2023. október 25. 11:08
Nem értem, miért idézik itt Bartust? Teljesen színvonaltalanok a cikkei.
jan36
2023. október 24. 12:38
"Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa!" Jelen esetben Florida mocsara...
Palatin
2023. október 24. 11:55
Bartus neked már papírod van arról, hogy bármit mondhatsz. Orbán udvari bohócává nevezett ki téged, azáltal, hogy bármit mondasz nem jelent fel becsületsértésért. Burkuska, te vagy a négylábon járó bizonyíték arra, hogy nálunk Magyarországon a szellemileg gyengébben kistafírungozottak is szóhoz juthatnak. Ennek örülnöd kellene, de valószínüleg nem érted ennek lehetöségnek kristálytiszta demokratikus voltát. Bartus, a libernyák-globalista hígagyuak és foserkölcsüek cirkuszában te vagy a bohóc, aki a szinházi szünetben ugrabugrál az unatkozó közönség ama tespedt tagjai elött, akik még a büfébe is lusták kimenni. Bartus a kutya se kiváncsi rád, De legalább azt látnád a hályogos szemeiddel, hogy te csak azért ökörködhetsz, hazudhatsz össze minden böszmeséget, - amit az ember egy normális embertöl sértönek találna, de töled csak röhög rajta -, mert van nekünk egy miniszterelnökünk, aki garancia arra, hogy ebben az országban bárki bármit mondhat, beleértve a magadfajta kreténeket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!