Kreml: A Hamásznak szabadon kell engednie a túszait

2023. október 24. 20:43

„A palesztinok számára biztosítani kell egy független államot” – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő.

2023. október 24. 20:43

Azonnal szabadon kell engedni a Hamász palesztin szervezet által túszul ejtett összes embert – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

Azt mondta, a Kremlnek nincsenek adatai a túszul ejtett vagy megölt oroszok számáról. A tel-avivi orosz nagykövetség hétfőn húsz kettős állampolgárságú halottról tudott. Peszkov szerint Moszkva arról sem rendelkezik pontos információkkal, hogy hogyan és mikor térhetnének vissza a túszok, de minden lehetőséget kihasznál, hogy felvegye a kapcsolatot a konfliktusban érintett mindkét féllel.
 „Elítéljük a terrorizmus minden megnyilvánulását. Álláspontunk szerint minél hamarabb biztosítani kell a tűzszünetet, és a problémára megoldást kell találni. 

Ennek az az alapja, hogy a palesztinok számára biztosítani kell egy független államot” 

– mondta Peszkov.

Orosz-török egyeztetés

Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Edogan török elnök kedden telefonon folytatott eszmecserét a közel-keleti válságról. Peszkov azt mondta, hogy Moszkva hasonló kapcsolatfelvételt nyugati vezetőkkel nem tervez az ügyben. A felek hangsúlyozták, hogy a két ország álláspontja a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban gyakorlatilag egybeesik, 

és a jól ismert kétállami formula megvalósítására irányul, amely egy Izraellel békében és biztonságban együtt élő, független Palesztina létrehozását irányozza elő”.

Peszkov kitért a The Washington Post című amerikai lap cikkére, amely azt taglalta egyebek között, hogy az elmúlt években amerikai felkészítést és jelentős anyagi támogatást kaptak az ukrán titkosszolgálatok, amelyek mások mellett megölték Darja Dugina és Vladlen Tatarszkij újságírót, valamit kétszer robbantással rongálták meg a Krími hidat. Korábbi orosz nyilatkozatokra hivatkozva elmondta: Moszkva számára régóta világos, hogy az ukrán szolgálatok szoros amerikai és brit felügyelet alatt működnek. 

A Kreml szóvivője „kacsának” minősítette azokat a sajtóban megjelent közléseket, amelyek szerint Putyinnál szívproblémák léptek fel a hétvégén, mint ahogyan azt is, hogy az orosz vezető hasonmásokat alkalmaz.

(MTI)

***

Nyitókép: Sergei GUNEYEV / POOL / AFP


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orokkuruc-2
2023. október 25. 03:45
A Hamász ugyanúgy fogva tartja a palesztinokat, mint a zsidókat. Viszont nagyon hasznos.. na kiknek? És sajna itt zárul be a kör. :-(
pipa89
2023. október 25. 00:21
Korrekt az orosz vélemény, mert a konfliktus kezelését helyezi előtérbe és nem a kiélezését. A palesztinok helyzetét meg kell oldani. A túszokat vissza kell engedni a családjaikhoz. Az elkövetőknek bűnhődniük kell a tetteikért.
connorj
2023. október 24. 22:32
https://m.youtube.com/watch?v=8A9El2NSXCM
survivor
2023. október 24. 21:48
nagymester2 Te legalább megérted hogy lehetetlen...:-(( Ezt a földet Allah/Jehova nekik adta...es kész
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!