Kitálalt Musk: a milliárdos egy módot lát arra, hogyan kerüljük el a harmadik világháborút

2023. október 24. 18:59

Úgy véli, hogy „maga a civilizáció foroghat kockán”, ezért az amerikai politika prioritása a „harmadik világháború elkerülése”.

2023. október 24. 18:59

„Meg kell találnunk a békét Ukrajnában, és szerintem helyre kell állítanunk a normális kapcsolatokat Oroszországgal” – javasolta Elon Musk egy október 23-án a Twitteren tartott online vitán, írta meg a Yahoo.

Musk azt is mondta, hogy az USA politikája arra kényszeríti Oroszországot, hogy szövetségre lépjen Iránnal és Kínával, és hogy Oroszország, Kína és Irán szövetsége legyőzhetné a Nyugatot egy globális konfliktusban. Szerinte a Kínával és Oroszországgal való heves konfrontáció katasztrofális lenne az USA számára, mivel Oroszország a nyersanyagokkal, valamint Kína a fenomenális ipari potenciáljával „félelmetes kombináció”.

Úgy véli, hogy „maga a civilizáció foroghat kockán”, ezért az amerikai politika prioritása a „harmadik világháború elkerülése”, és annak megakadályozása kell legyen, hogy „egy regionális konfliktus gyorsan globális konfliktussá váljon”.

Musk reménytelen helyzetnek tartja Ukrajna Oroszország elleni háborúját.

A milliárdos felszólította az Egyesült Államokat, hogy „találja ki” a békéhez vezető utat Ukrajnában, és „vegye fel újra a normális kapcsolatokat Oroszországgal”.

A Spaces beszélgetés során Musk azt sugallta, hogy az oroszok által megszállt „Ukrajna oroszlakta területein” nincs oroszellenes lázadás, utalva arra, hogy a jelenlegi ellenőrzési vonalakat tűzszünetté vagy állandó határrá lehetne alakítani. Musk szerint a tűzszünet azért lehetséges, mert nincs értelme olyan területeket arra kényszeríteni, hogy Ukrajna részei legyenek, amelyek állítólag Oroszországhoz akarnak tartozni.

Meggyőződése, hogy az oroszok által megszállt Kelet-Ukrajna és a Krím valóban orosz akar lenni.

A milliárdos nem érti, miért halnak meg mindkét ország katonái nap mint nap. Szerinte Oroszország nem fogja elhagyni ezeket a területeket, Ukrajna pedig nem fog boldogulni egy kisebb hadsereggel, ezért a tűzszünet a legjobb megoldás az ukrán nép számára.

***

Nyitókép: MTI/EPA/George Nikitin

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 23. 19:20
A koreai tzszünet aláírása óta 25686 nap telt el. Ha nem írják alá és azóta minden nap csak 10-10 katona halt volna meg, akkor is fél millió lenne az áldozatok száma. Napi 100-100 katonával számolva 5 millió, ami egy igan durva népírtás. Nem beszélve az azóta megszületett utódokról, aki ugye meg sem születhettek volna. Ukrajnában pedig azért halnak meg emberek, hogy semmi sem változzon. Agyrém.
Muki46
2023. október 25. 17:55
Amilyen antipatkus űrbeli tevékenysége, annyira szimpatikus politikai álláspontja.
coyote-0
2023. október 25. 10:58
Egyedül az emberi fajnak lesz rossz, ha eltűnik az emberi faj. Minden más létező csak nyerne vele. Elég szar világot sikerült felépíteni, az emberiség 80 %-a csak tengődik, a maradék 20 % ugyan anyagi jólétben él, de eléggé boldogtalanul, stresszesen, a pénzt hajhászva. Tehát lehet, hogy a boldogtalan emberiségnek magának is megváltás lenne a kipusztulás.
Hekimeki
2023. október 25. 10:46
TELJESEN igaza van ❗❗❗❗❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!