Kitálalt Musk: a milliárdos egy módot lát arra, hogyan kerüljük el a harmadik világháborút

2023. október 24. 18:59

Úgy véli, hogy „maga a civilizáció foroghat kockán”, ezért az amerikai politika prioritása a „harmadik világháború elkerülése”.

2023. október 24. 18:59

„Meg kell találnunk a békét Ukrajnában, és szerintem helyre kell állítanunk a normális kapcsolatokat Oroszországgal” – javasolta Elon Musk egy október 23-án a Twitteren tartott online vitán, írta meg a Yahoo.

Musk azt is mondta, hogy az USA politikája arra kényszeríti Oroszországot, hogy szövetségre lépjen Iránnal és Kínával, és hogy Oroszország, Kína és Irán szövetsége legyőzhetné a Nyugatot egy globális konfliktusban. Szerinte a Kínával és Oroszországgal való heves konfrontáció katasztrofális lenne az USA számára, mivel Oroszország a nyersanyagokkal, valamint Kína a fenomenális ipari potenciáljával „félelmetes kombináció”.

Úgy véli, hogy „maga a civilizáció foroghat kockán”, ezért az amerikai politika prioritása a „harmadik világháború elkerülése”, és annak megakadályozása kell legyen, hogy „egy regionális konfliktus gyorsan globális konfliktussá váljon”.

Musk reménytelen helyzetnek tartja Ukrajna Oroszország elleni háborúját.

A milliárdos felszólította az Egyesült Államokat, hogy „találja ki” a békéhez vezető utat Ukrajnában, és „vegye fel újra a normális kapcsolatokat Oroszországgal”.

A Spaces beszélgetés során Musk azt sugallta, hogy az oroszok által megszállt „Ukrajna oroszlakta területein” nincs oroszellenes lázadás, utalva arra, hogy a jelenlegi ellenőrzési vonalakat tűzszünetté vagy állandó határrá lehetne alakítani. Musk szerint a tűzszünet azért lehetséges, mert nincs értelme olyan területeket arra kényszeríteni, hogy Ukrajna részei legyenek, amelyek állítólag Oroszországhoz akarnak tartozni.

Meggyőződése, hogy az oroszok által megszállt Kelet-Ukrajna és a Krím valóban orosz akar lenni.

A milliárdos nem érti, miért halnak meg mindkét ország katonái nap mint nap. Szerinte Oroszország nem fogja elhagyni ezeket a területeket, Ukrajna pedig nem fog boldogulni egy kisebb hadsereggel, ezért a tűzszünet a legjobb megoldás az ukrán nép számára.

***

Nyitókép: MTI/EPA/George Nikitin

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik