Kifakadt a német zöldpárti politikus: Orbán Viktor irányítja Európát

2023. október 20. 13:55

Damian Boeselager német politikus szerint Orbán Viktor irányítja Európát azzal, hogy többek között késlelteti a svédek NATO-csatlakozását és az Ukrajnának szánt uniós segély következő utalását, ráadásul még Vlagyimir Putyinnal is találkozott.

2023. október 20. 13:55

„Nem hagyhatjuk tovább, hogy Orbán Viktor irányítsa Európát" – követelte Damian Boeselager német zöldpárti politikus a Handelsblatt összeállítása alapján. Az uniós képviselőnek elege van, amiért a magyar miniszterelnök késlelteti a svédek NATO-csatlakozását – az okát már nem teszi hozzá –, akadályozza az Ukrajnának szánt uniós támogatás átutalását – szintén az ok nélkül –, illetve találkozott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikk egyébként azt taglalja, hogy

miközben az ukrajnai háború egyesítette Európát, a közel-keleti konfliktus nem csupán ott, hanem az egész világon törést okozhat.

A szerzők úgy vélik, a pekingi csúcstalálkozó szinte elveszett a „brüsszeli káoszban” – pedig az elmúlt napokban szinte megállás nélkül a konferenciáról volt szó, amelyen egyetlen EU-s kormányfőként Orbán Viktor is részt vett. Sőt, David Pressman, Magyarország amerikai nagykövete még a NATO-tagok nagyköveteit is összetrombitálta az Orbán-Putyin találkozó hírére.

Ezt is ajánljuk a témában

 ***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-25
2023. október 23. 11:56
"Orbán Viktor irányítja Európát" Ez egy jó hír!
Palatin
2023. október 23. 11:54
"Orbán Viktornak nincs hatása arra, hogy Európa milyen irányba tart" mondja az egyik nagyokos. "Orbán dönti el a svéd Nato-csatlakozást, az ukrán háború kimenetelét, Európa jövöjét is", mondja a másik nagyokos. Ezek a kijelentések a Nyugat pánikhangulatát sugallják, bünbakot keresnek az ostobaságaik, gyávaságaik mentegetésére. Orbánra nemcsak Magyarországon lesz nagy szükség, hanem egész Európában. Eltüntek a világítótornyok nyugaton. Van der Leyen, Weber, Verhofstadt stb. ilyen seggfejekre van bízva Európa jövöje? A Sargentini-féle poshadt, elgombásodott, büzös klima lengi be az egész intézményt. ORBÁNRA ÓRIÁSI SZÜKSÉG LESZ EURÓPÁBAN, MERT Ö TUDJA EGYEDÜL, HOGY MERRE LENNE ELÖRE. Most szidják, de majd követni fogják. Ö az egyetlen, aki tudja, hogyan lehet megmenteni a kontinenst. Európa jövöje azon múlik, hogy ezt Brüsszel felismeri-e.
Lajoss
2023. október 21. 05:53
A csüngőhasú a magyarok szégyene,szegénységi bizonyítványa.
Bulldog Orange
2023. október 20. 23:58
Azt mondja a takonynáci Recibroki, hogy Mátyás király nem volt igazságos, és Orbán Viktor rá hasonlít ... Az a nagy helyzet, hogy se Mátyás, se Viktor nem buzi, viszont a kis Reci nagy broki.... Szaladj a szivárvány alatt, és tedd boldoggá a csillámpónikat, te szarjankó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!