Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Kiderült: eddig 8000 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre

2023. október 26. 22:54

A hivatalos adatok szerint a kilőtt rakéták mintegy 90 százalékát tudják semlegesíteni.

2023. október 26. 22:54

A háború kezdete óta szélsőséges palesztinok mintegy 8000 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre – közölte csütörtökön este Tal Heinrich izraeli kormányszóvivő.

Az izraeli hadsereg legutóbb 7000 rakétáról számolt be, amelyekből legalább 550 a Gázai övezeten belül csapódott be. A palesztin térségből indított lövedékek nagy részét a Vaskupola nevű izraeli légvédelmi rakétarendszer elfogja, ennek ellenére szórványosan jelentettek becsapódásokat a zsidó állam területéről.

A hivatalos adatok szerint a kilőtt rakéták mintegy 90 százalékát tudják semlegesíteni.

Joav Gallant izraeli védelmi miniszter a nap folyamán arról beszélt, hogy Izrael nem érdekelt a konfliktus kiszélesedésében, illetve abban, hogy a Hamász terrorszervezeten kívül más ellenséggel szálljon szembe. A Gázai övezet elleni szárazföldi művelet kapcsán megjegyezte, „nincs messze, amikor elérkezik a napja”. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Izrael akkor fogja megindítani műveletét, amikor ehhez megfelelők lesznek a feltételek.

„A déli fronton vívunk háborút a Hamász ellen, de készek vagyunk minden fejleményre északon is, ahol a Hezbollah számos veszteséget szenved.

Azonban nem érdekünk a háború kiterjesztése”

– mondta Gallant egy Iránnal való esetleges konfrontáció iránt érdeklődő újságírói kérdésre válaszolva.

A gázai egészségügyi minisztérium csütörtökön közzétett egy 212 oldalas dokumentumot, amely állítása szerint tartalmazza a több mint hétezer palesztin halott nevét és személyiigazolvány-számát. A tárca azt követően cselekedett így, hogy Joe Biden amerikai elnök és az izraeli hatóságok kétségbe vonták a Hamász által uralt Gázai övezet hatóságai által ismertetett adatokat.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: THOMAS COEX / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tasi János
2023. október 27. 14:07
De csak egyetlenegy tudott megölni 500 ártatlan embert éspedig éppen az, ami "visszahullott" a kórházra, ugye? Már szinte hallom, ahogy vallási fanatikusok kántálják a zisten csodájáról delirált legújabb himnuszukat...
Szutykok
2023. október 27. 03:39
A ruszkináci tömeggyilkos terrorista meg több mint 10 milliót Ukrajnára!
connorj
2023. október 27. 02:03
https://vm.tiktok.com/ZGJKPJwB6/ 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
connorj
2023. október 27. 00:52
Kohn kérdezi a rabbitól: - Mondd csak, igaz az, hogy a meleg kitágítja, a hideg pedig összehúzza a dolgokat? - Igen, ezért van az, hogy nyáron a melegben hosszúak a nappalok, télen pedig rövidek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!