Kiderült: a korábbi svéd bevándorláspárti miniszterelnököt azonnal kimenekítették a brüsszeli terrortámadás alatt

2023. október 17. 16:40

Nem véletlen, hogy egész Svédországot sokkolta az eset.

2023. október 17. 16:40
null

A Mandiner hétfőn beszámolt arról, hogy egy arabul beszélő ember lelőtt két embert, akik svéd focimezt viseltek. A feltételezett elkövető a közösségi médiába feltöltött videójában a támadás után arról beszélt, hogy „Allah nevében követte el a gyilkosságokat”.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök szerint minden jel arra utal, hogy kifejezetten Svédországot, svéd állampolgárokat célzó terrortámadás történt hétfőn Brüsszelben, a két áldozattal kizárólag azért végeztek, mert svédek voltak.

A svéd kormányfő szerint „a terroristák ránk akarnak ijeszteni,

meghunyászkodásra és hallgatásra akarnak kényszeríteni, de ez nem fog nekik sikerülni”. „Nagyobb biztonságra van szükség, nem lehetünk naivak” – fogalmazott. 

Egész Európa megdöbbent az újabb terrortámadás miatt, Svédországot pedig teljesen érthetően sokkolta az eset – számolt be róla a Hír TV. Bugnyár Zoltán Svédországból egy érdekességre is felhívta a figyelmet. Kiderült, hogy ott volt a szurkolók között

a korábbi svéd bevándorláspárti miniszterelnök, Fredrik Reinfeldt is, akit azonnal kimenekítettek a stadionból a merénylet hírére.

„Óriásira fog nőni a terrorveszély, amit az elmúlt 24 órában láttunk, az csak a kezdet” − erről már Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő beszélt a Magyar Nemzetnek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DURSUN AYDEMIR / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pacikuki007
2023. október 19. 21:15
Szopjátok csak a migránsfaszt, balfékek!
Csubszi
2023. október 17. 22:33
És mindezt egy dánnak öszönhetik, aki koránt égetett Svédországban! Ügyes... Mért nem Dániában égette?
elfújta az ellenszél
2023. október 17. 21:14
Minek megy egy svéd Brüsszelbe? Odahaza is talál bőven migrincset, akivel le tudja lövetni magát
mondeos
2023. október 17. 21:02
Ha tökös miniszterelnök lenne, kikérte volna magának, hogy elhagyja a helyszínt amíg egyetlen Svéd állampógár is van a stadionban. Röhej.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!