Izrael hivatalosan is háborút hirdetett

2023. október 08. 15:36

„A következő órákban olyan katonai műveletet terveznek indítani, amely véget vet a gázai enklávénak” – mondta el az izraeli védelmi erők szóvivője.

2023. október 08. 15:36

Izrael az 1973-as Jom Kippuri háború óta először alkalmazza a 40. cikkelyt, hivatalosan is háborút hirdetett a Hamász támadásai után – számolt be a Latestly.com. Ez hivatalos hadüzenetet jelent. Ennek értelmében 

a hadseregnek joga van saját belátása szerint cselekedni, de ezt jelenteni kell a felsőbb hatóságoknak.

Közben a Gázai övezet határához közeli városokból civileket evakuálnak – közölte az izraeli hadsereg.

Ezt is ajánljuk a témában

Összehangolt katonai műveletre készülnek

Richard Hecht, az izraeli védelmi erők szóvivője elmondta, hogy Jeruzsálem a következő 12 órában olyan katonai műveletet tervez indítani, amely véget vet a gázai enklávénak.

„Vannak céljaink a következő 12 órára. Véget vetni a gázai enklávénak. Átvenni az ellenőrzést az egész enklávé felett, és megsemmisíteni minden terroristát a területünkön” – hangsúlyozta a szóvivő.

Nyitókép: JALAA MAREY / AFP
 

 

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 08. 19:52
>>>>>>>>>>>>>>drogqueen<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ez bizony ősi palesztin föld, amit a zsidók elraboltak, a lakosságot rabszolgává tették, javaikat elrabolták, őket elzavarták. Herman Wouk zsidó író végig követi ezeket az eseményeket a Remény és a Végső győzelem című könyveiben. Sok minden, nálunk nem reklámozott dolgot megtudhatsz a két könyvből a zsidókról, a palesztinokról, az egyiptomiakról és a többi arabról.
Kybon
2023. október 08. 19:12
Európa segíts...!
Mich99
2023. október 08. 19:06
@survivor 2023. október 08. 17:26 "A gázai övezet zs. megszállás alatt...??" Az valóban nagy kérdés, hogy mit tudnak az izraeliek csinálni Gázával hosszú távon. Amikor már egy-két lépés után szembefordul velük az egész világ...
Mich99
2023. október 08. 19:00
Izrael nagyon emlegeti Iránt, de a Hiszboláht is... lehet hogy most Három Frontos Háborút fog megvívni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!