Izrael: hivatalosan is elérte a kétszázat a halálos áldozatok száma

2023. október 07. 22:15

A számok várhatóan tovább nőnek majd, mert jelenleg még 22 helyen folyik harc a Hamász fegyveresei és az izraeli katonák között.

2023. október 07. 22:15
null

Újabb halottakat és sebesülteket találtak szombat este a Hamász fegyvereseitől megtisztított izraeli településeken, a Gázai övezet közelében a reggeli összehangolt támadás következményeként. 

Az izraeli mentők közlése szerint a halálos áldozatok száma már legkevesebb kétszáz, a sebesülteké pedig 1100.

A számok várhatóan tovább nőnek, mert jelenleg még 22 helyen folyik harc a Hamász fegyveresei és az izraeli katonák között, a kórházakban lévő sebesültek egy jó része pedig súlyos vagy életveszélyes állapotú.

Izraeli médiumok becslése szerint ezer hamászos terrorista hatolt be izraeli területre a Gázai övezetből, de sokat közülük megöltek az izraeli biztonsági erők.

Az övezetből továbbra is folyamatosan rakétákkal lövik Izraelt, 

helyi idő szerint este nyolc órakor különösen erős rakétazápor zúdult az ország középső részére, Tel-Avivra és környékére is.

Ideiglenesen felfüggesztették a vasúti személyszállítást az egész országban, mert a vonatok a több tízezer mozgósított tartalékost és a szükséges katonai felszerelést szállítják az ország déli részébe, illetve a Hezbollah libanoni síita szervezet támadásától tartva az északi határhoz.

(MTI)

Kapcsolódó:

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:  Hani Alshaer/Anadolu Agency via Getty Images

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NoFace
2023. október 08. 06:53
Nézzük a számokat: Kétszáz halottról szólnak a hírek és 5000 rakétáról meg a Hamász válogatás nélküli gyilkolásairól. Valami itt nem stimmel. Tehát 25 rakéta kell egy ellenség megöléséhez? Nem tudom van e ennél kevésbé hatékony fegyver?!
connorj
2023. október 08. 05:33
TUDJÁTOK, AKINEK A LÁNYÁT MEGÖLTÉK: https://szentkoronaradio.com/blog/2023/10/07/alexander-dugin-eszkatologikus-ertelmezes-nelkul-a-helyzet-megmagyarazhatatlan/ KEDVES OLVASÓ !!! MILYEN ÉRZÉS HA MEGÖLIK A GYERMEKEDET ??? https://m.youtube.com/watch?v=qxLoVPZvtTY&pp=ygUoaGVhcnQgY2hha3JhIGhlYWxpbmcgbXVzaWMgc2luZ2luZyBib3dscw%3D%3D https://m.youtube.com/watch?v=FgQhcgeXxj0&pp=ygUUU3pha3LDoWxpcyBnZW9tZXRyaWE%3D https://zsidokjezusert.org/2023/04/03/jesua-eletenek-utolso-hete-naprol-napra/
connorj
2023. október 08. 05:30
MANDINERESEK!!! TI ÍRTÁTOK: https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/ultraortodox-zsidok-kopkodtek-a-keresztenyek-mellett-jeruzsalemben-video
connorj
2023. október 08. 05:00
https://vm.tiktok.com/ZGJ38UqPc/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!