Izrael budapesti nagykövete: Ezen a világon minden gonosznak a forrása Irán!

2023. október 07. 19:56

A diplomata szerint a Hamásznak meg kell fizetnie.

2023. október 07. 19:56
null

Izrael állam budapesti nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman az ATV Heti Világhíradójának nyilatkozott a szombati támadással kapcsolatban.

A nagykövet arról beszélt, még ha az ember hozzá is szokott ezekhez a körülményekhez, a ma reggeli terrortámadás a Hamász részéről mégis mindenkit meglepett – írja az ATV. 

Hadas-Handelsman leszögezte: háborút indítottak Izrael ellen, tömegével lövik a rakétákat az országra, megtámadták a határmenti településeket, és rengeteg ember meghalt, akiknek a többsége civil. „Már több mint száz halott és ezer sebesült van, embereket raboltak el, és Gázába hurcolták őket” – erősítette meg az eddigi forrásokat.

Nem ismerek más normális országot, amely tétlenül nézne nemhogy egy ilyen léptékű támadást, de ennek egy töredékét. Ezt tesszük most mi: reagálunk, és győzni fogunk. Ez ennyire egyszerű, nincs ugyanis más lehetőségünk”– szögezte le a diplomata.

Úgy látja, a legfontosabb feladat most az, hogy az összes hamászos terrorista, aki behatolt Izraelbe, eliminálják. 

Utána pedig a Hamásznak meg kell fizetnie”

 – tette hozzá.

Annyit mondhatok, hogy bizonyosan lesz vizsgálat azzal kapcsolatban, hogy mit rontottunk el. Jelen pillanatban azonban meg kell védeni magunkat, harcolnunk kell”– fogalmazott Hadas-Handelsman.

Ahogy az ATV tájékoztat: a nagykövet felhívta a figyelmet, az izraeli egyhetes ünnepek idején– mint most a sátoros ünnep – sok katonai egység szabadságon van, ez történt most is. „Szombat reggel intéztek ellenünk támadást, amely nem egy egyszerű Sabbat, hanem a sátorok ünnepének utolsó előtti napja. Ilyenkor ünnepeljük a Tóra-olvasás végét, az új kezdetét” – magyarázta a nagykövet.

Ebben a térségben ébernek kell maradnunk. Küzdünk a Hamásszal, de közben vigyáznunk kell arra, hogy a Hezbollah libanoni terrorcsoport ezt ne használja ki, hogy a támadások ne terjedjenek át a Jordán folyó nyugati partjára, és Iránra is különleges figyelmet kell fordítani. Talán a világ egy nap meg fogja érteni, hogy ezen a világon minden gonosznak a forrása Irán, akár Ukrajnáról, akár Gázáról van szó. De mi ennek véget fogunk vetni” – fejtette ki Yacov Hadas-Handelsman. 
 

Ez is érdekes lehet:

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Ficsor Márton


 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 08. 12:03
USA?
Krupp Skya
2023. október 08. 08:50
A bácsi biztos Karácsony Gergellyel járt egy osztályba.
Skywalker_bp
2023. október 08. 08:03
Izraelnek van a világ legmodernebb hadserege és a legjobb hírszerzése. Elképzelhetetlen, hogy ezzel a háta mögött egy ilyen támadás megtörténhet. Ez Netanjahu mûve, mert ezzel véget vetett a belsô megosztottságnak, aki most nincs vele, arra rámutathat: áruló. És az amerikai szekularizált zsidóknak is beinthet. Izrael ismét tett egy lépést a zsidó “saría” bevezetése felé.
esvany-0
2023. október 08. 08:01
Izrael budapesti nagykövete: "Ezen a világon minden gonosznak a forrása Irán!" Ekkora marhát! Marx, Lenin, Kun Béla, Rákosi, Péter Gábor, Apró Antal, Soros György talán iráni volt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!