Izrael felé tartó rakétákat lőtt le egy amerikai romboló

2023. október 19. 22:58

A rakétákat Jemenből lőtték ki és északnak tartottak a Vörös-tenger mentén potenciálisan izraeli célok felé – közölte az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

2023. október 19. 22:58
USS Carney amerikai rakétás romboló

Egy amerikai hadihajó a Vörös-tengeren több rakétát és drónt lőtt le, amelyek talán Izraelben lévő célok felé tarthattak – közölte csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium szóvivője. „Nem mondhatjuk meg biztosan, mi volt ezen rakéták és drónok célja, de Jemenből lőtték ki őket és északnak tartottak a Vörös-tenger mentén potenciálisan izraeli célok felé” – ismertette Pat Ryder sajtótájékoztatóján.

Nem sokkal korábban amerikai tisztségviselők arról számoltak be, hogy 

a Carney nevű amerikai romboló Jemen térségében elfogott több lövedéket, amelyek nem a hajót vették célba. 

A térségbe vezényelt amerikai erők fokozott készültségben vannak az Irán támogatását élvező fegyveres csoportok tevékenysége miatt a Gázai övezetben elmérgesedett helyzet közepette. Az Irán támogatását élvező jemeni húszi lázadók támogatásukról biztosították a palesztinokat és megfenyegették Izraelt. Az Egyesült Államok jelentős haditengerészeti erőket vezényelt a térségbe a múlt héten, ideértve két repülőgép-hordozót, valamint a kísérőhajókat és csaknem kétezer tengerészgyalogost.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Nyitókép: FELIX GARZA / US NAVY / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. október 21. 16:44
Egész Szaúd-Arábia felett átrepülnek azok a drónok , rakéták ?" és megkeresik a WTC tornyokat is...
survivor
2023. október 20. 15:26
Natila Van az 1500 km -is szerintem.
survivor
2023. október 20. 15:24
Egész Szaúd-Arábia felett átrepülnek azok a drónok , rakéták ?
survivor
2023. október 20. 15:21
Hát Jemen azért elég messze esik Izraeltől...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!