Izrael döntött: se víz, se áram, se üzemanyag nem lesz Gázában, amíg el nem engedik a túszokat

2023. október 12. 11:43

A Hamász terroristái 150 embert ejthettek fogságba a szombaton kezdődött támadásuk során, sorsuk ismeretlen.

2023. október 12. 11:43
null

Sem víz, sem áram nem fog érkezni a Gázai övezetbe, ameddig el nem engedi a Hamász az izraeli túszokat – közölte az energiaügyi miniszter, Israel Katz a Times of Israel tájékoztatása szerint. „Egyetlen elektromos kapcsolót sem fogunk bekapcsolni, egyetlen pumpát sem nyitunk meg és egyetlen benzines teherautó sem mehet be, amíg az elrabolt izraelieket el nem engedik” – szögezte le.

Humanitárius lépésért cserébe humanitárius lépés. És senki nem tud moralitásról prédikálni”

– fogalmazott. 

Mint a lap emlékeztet: a Hamász körülbelül 150 embert rabolt el Izraelből, az ő sorsuk ismeretlen. A dzsihadista terrorszervezet korábban arról beszélt, hogy minden egyes légitámadás után kivégeznek egy túszt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitóképen: vizet hordozó palesztin férfi. Fotó: Mohammed Abed / AFP
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2023. október 12. 18:13
Gyáva HamaSS nők szoknyája és gyerekek mögé bújva retteg az életéért, nagy legények voltak amikor fegyverteleneket kellett lemészárolniuk. https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/ezek-tenyleg-nem-emberek
Héja
2023. október 12. 16:30
Szállítson nekik Egyiptom, vagy a többi arab állam. Nem teszik. Vajon miért?
polárüveg
2023. október 12. 15:22
Ki van ez találva patikamérlegen: Példátlan "palesztin" terror izraeliek ellen. Példátlan izraeli válaszcsapás Gáza ellen. Példátlan arab intézkedések az izraeli válaszcsapás miatt (pl. energiahordozók korlátozása, mozgósítások). Példátlan .... Tehát az eszkalációs spirál elindult, vajon lesz-e Netanjahunak ereje megállítani. Az eszkaláció ugyanis Izraelt is elsöpörheti lavinaként. Ezek után: kinek volt az érdeke a Hamasz terror megvalósítása? Kinek hozza a legtöbb politikai, geopolitikai hasznot? Tartsuk szem előtt: adósságot háborúval szoktak lenullázni vagy háborús ellenadóssággal (hitelbe történő fegyverszállítás) semlegesíteni.
Intel
2023. október 12. 15:04
A palesztinok évtizefek óta túszok a világ legnagyobb koncentrációs táborában, Gázában. Izrael bölcsei gondolhatnának rá, hogy időnként véres lázadások törhetnek ki és bizony a börtönőrök is megszenvedik az ilyesmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!