Itt vannak a számok: ennyi rakétát lőtt ki eddig a Hamász Izraelre

2023. október 23. 06:41

A több ezer rakétának csak egy része talált célba.

2023. október 23. 06:41

A terrorszervezet október 7-i támadása óta a Hamász nagyjából 7400 rakétát lőtt ki Izrael felé – derül ki a Times of Israel közleményéből. A lap az izraeli kormány közleményére hivatkozik.

A 7400 rakétából több mint 1100 fennakadt a vaskupolán, 550 rakéta a Gázán belül landolt, körülbelül 400 pedig Izrael területén robbant fel. Ezen felül több ezer rakéta landolt lakatlan területen, az viszont egyelőre nem világos, hogy lehet ekkora a különbség a kilőtt és a becsapódott rakéták száma között.

Nyitókép: MAHMUD HAMS / AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robertdenyiro
2023. október 23. 09:32
"A 7400 rakétából több mint 1100 fennakadt a vaskupolán, 550 rakéta a Gázán belül landolt, körülbelül 400 pedig Izrael területén robbant fel. Ezen felül több ezer rakéta landolt lakatlan területen, az viszont egyelőre nem világos, hogy lehet ekkora a különbség a kilőtt és a becsapódott rakéták száma között." A tegnapi hvg tényfeltáró cikke azt írja, egy meg nem neveztett belső forrásra hivatkozva: a különbözetet román migránstaxiztatók lopták el és rögtön eladták ukrajnának, féláron. Akik a tervek szerint majd 30%-os haszonnal újra eladják azokat a hamásznak.
backstablive
2023. október 23. 09:32
De nincs nàluk viz meg ètel. Rakètàra azèrt tellik.
Kecmec
2023. október 23. 08:26
Ördöngös pepecselés. Nekem nincs inyemre a civilek gyilkolászása, Bibinek volt egy évekkel ezelőtti interjúja amelyben kifejtette a közös haza a palesztinokkal nem járható út mert egy két emberöltő alatt kisebbségbe szorulnának.... ebben igazad van. Amúgy se szólok bele egy családi vitába semita népek egy tőről fakadnak , közünk nincs a bel vitájukhoz.... ugyanúgy mint az orosz ukrán konfliktusba..... Mondhatnám cinikusan , csak kávét kérek de nem teszem mert a béke az első lehetőség kéne, hogy legyen bármilyen konfliktusban nem a fegyveres erőszaké...
jóember
2023. október 23. 08:01
"az viszont egyelőre nem világos, hogy lehet ekkora a különbség a kilőtt és a becsapódott rakéták száma között." Valószínű, hogy nekik is el kell számolni a kapott támogatással éshát a papír szerint ők ennyire kaptak támogatást. Dehát így van ez máshol is, lásd Ukrajna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!