Francia kritika: Von der Leyen ezzel veszélybe sodorja az Európai Uniót

2023. október 20. 09:48

A zöldpárti marokkói-francia EP-képviselő azt állítja, hogy az egész világ megharagudhat az Európai Unióra, amiért a Bizottság első embere, Ursula von der Leyen csak az izraeli nép mellett állt ki.

2023. október 20. 09:48
VON DER LEYEN, Ursula

Mounir Satouri francia EP-képviselő szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke veszélybe sodorja Európát Izrael feltétlen támogatásával – írta a L'Obs felületén megjelenő véleményében.

A Marokkóban született zöldpárti politikus állítja,

az Európai Unióban és az egész világon haragot válthat ki, hogy Von der Leyen csak az izraeli néppel fejezte ki az együttérzését, a gázai övezet civiljeiről nem tett említést.

Ez ebben a formában amúgy nem teljesen igaz, hiszen az EB első embere kijelentette, a Hamász nem azonos a palesztin emberekkel, és hangsúlyozta, az Európai Unió szolidaritást vállal Izraellel, de emellett humanitárius segítséget nyújt a rászoruló palesztin lakosságnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Satouri egyébként megbüntetné Várhelyi Olivért, amiért a Hamász merénylete után a teljes palesztin fejlesztési portfólió felfüggesztését és sürgős felülvizsgálatát javasolta. Ezt a nyilatkozatot utóbb az Európai Zsidó Kongresszus méltatta, mondván, bizonyítja Várhelyi Olivér elkötelezettségét a terrorizmus elleni küzdelem, az uniós értékek védelme, valamint az uniós adófizetők érdekei iránt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2023. október 20. 14:57
ráadásul, most, h a CIA elintézte, h Európa elzárta magát az orosz energiától, szophatjuk az arab faszt, ha nem akarunk megfagyni télen... de így legalább lesz vmi meleg a gyomrunkban...
fatman
2023. október 20. 14:55
hát igen, egyszer szembe kell nézni azzal, h aki tízmilliószámra engedi be a muzulmánokat Európába, annak majd antiszemita politikát kell folytatnia... vagy le kell játszani a polgárháborút, lágerekbe küldeni a muzulmánokat, stb... előre lehetett tudni, h ez lesz, persze az agyhalott, korrupt, cia-ügynök, fasszopó ballibsi politikai elit nem tudta...
rockercicc
2023. október 20. 13:53
Miről beszél ez a barom??? Tonnaszám önti az eu a pénzt a mocskos arab terroristáknak! Eltűri a fehér emberek gyilkolását általuk, a terrort az egész eu területén. Mi a fasz kéne még????
pollip
2023. október 20. 12:32
Ide jutott az unió. Jó fejségből migránsokat és migrációs hátterű embereket szavaztak be vezető pozíciókba, akik most belülről támadják az adott államot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!