„Eljött mások ideje” – katonafeleségek tüntettek több ukrán nagyvárosban

2023. október 27. 19:01

Több helyütt a nők gyerekeikkel együtt vettek részt az eseményen.

2023. október 27. 19:01

Több ukrán nagyvárosban rendeztek tüntetést katonafeleségek pénteken követelve, hogy a már másfél éve szolgálatot teljesítő katonákat szereljék le – adták hírül ukrán hírportálok.

A médiabeszámolók szerint 

a tüntetők elsősorban a 18 hónapos szolgálati idő utáni leszerelésről szóló, már a parlament előtt lévő törvényjavaslat elfogadását sürgették. 

A résztvevők igyekeztek ráirányítani a figyelmet a témával foglalkozó, az ukrán elnöknek címzett internetes petícióra is, amelyhez már összegyűlt a 25 ezer támogató szavazat, így az államfő köteles reagálni rá.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Zavartalanul zajlottak le a demonstrációk

Az ukrán fővárosban, Kijevben a főtéren gyűlt össze a katonák hozzátartozóinak egy kisebb csoportja. A demonstrálók egyebek mellett azt skandálták, hogy „eljött mások ideje”, „mindenkinek ki kell vennie részét a győzelemből” és „a katonáknak is van családja”.

Hasonló megmozdulások voltak a nyugat-ukrajnai Ternopilben, Hmelnickijben, Lvivben és Csernyivciben, a keleti országrészben Zaporizzsjában, Dnyipróban és Krivij Rihben, az ország középső részében Kropivnickijben, délen pedig Odesszában. Több helyütt a nők gyerekeikkel együtt vettek részt az eseményen.

Noha Ukrajnában a hadiállapot miatt elvileg tilosak a nagygyűlések, a demonstrációk az eddigi információk szerint zavartalanul zajlottak le.

A vonatkozó X-bejegyzést alább tekinthetik meg:

(MTI)

***

Nyitókép: SERGEI SUPINSKY / AFP

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. október 29. 07:48
Mélyen megértem ezeket az asszonyokat. Nem Zelenszkij és neje pusztulnak a fronton.
Ergit
2023. október 28. 13:37
Nem bánthatják a katona feleségeket, mert a katonák akkor tényleg befejezik a háborút, de a maguk módján.
xtraxxt-2
2023. október 28. 12:14
Mandi ! a felugró ablakot a büdös picsába rakjátok! nem elég, hogy szétbasztátok a ....
véna
2023. október 28. 12:04
Valahogy bekéne hívni a NATO katonákat, hátha az anyák és gyerekeik könyörgése meghatják az EU-s parlamentereket. Tünci engedélyezve, Zellerszíj.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik