Best of Baerbock: rájár a rúd a német külügyminiszterre

2023. október 20. 06:19

Európa vezető gazdasági hatalma külügyminiszterének nehezen megy a német vezetés imázsának emelése.

2023. október 20. 06:19
BAERBOCK, Annalena

Mint arról lapunk is beszámolt

akadozik a németek kimenekítése Izraelből. 

Német diákok egy csoportját egy izlandi ügyvédnő menekítette ki Jordánián keresztül, egy lipcsei diákszínjátszó csoport a maga költségén menekült át Ciprusra, az Elefand névre keresztelt német vészhelyzeti rendszer pedig a tömeges regisztrálás miatt összeomlott.

Annalena Baerbock német külügyminiszter mindezek láttán a ZDF-en azt találta mondani: „több mint százezer” német várakozik Izraelben, ezért nem küldenek értük „egy” katonai gépet (sem).

Ezt is ajánljuk a témában

Igaz, Baerbocknak néha jól jönne egy extra repülőgép, saját magának is. Mint arról augusztusban beszámoltunk, a zöldpárti német külügyminiszter nagyszabású ausztráliai és óceániai útra indult, amivel Németország jelenlétét, befolyását és hírnevét kívánta volna növelni a világ túlfelén. Ez azonban nem jött össze neki, még a félút előtt elakadt. A német hadsereg kötelékébe tartozó repülőgép leszállt egy tankolásra Abu Dhabiban, aztán ott is ragadtak. 

Aztán megpróbáltak elindulni, föl is szálltak, de hamarosan vissza kellett fordulni, a tele tankok miatt viszont a leszállás előtt még ki kellett engedni egy jó adag kerozint a levegőbe az arab tengerek és országok fölött. 

A jó adag egész pontosan 80 ezer liter kerozint jelentett,

 amivel a német zöldek harcos politikusa meglocsolta az arab vidékeket.

Ezt is ajánljuk a témában

Baerbock ugyanakkor gyakorlatilag 

a hivatalba lépése óta folyamatosan szállítja a meghökkentő avagy felháborító mondatokat.

„Mindegy, hogy mit gondolnak a német választóim, vagy hogy demonstrálnak-e: a szankciók télen is maradni fognak” – jelentette ki tavaly az ukrajnai háborúk kapcsán kivetett szankciókról.

Ezt is ajánljuk a témában

De még e magas pozícióra való fölkerülése előtt és után is utolérték őt a botrányok. Magát egy ideig jogásznak nevezte, de nincs ilyen irányú végzettsége: politikatudományt hallgatott a hamburgi egyetemen, azt viszont nem fejezte be.

Talán ennél is kellemetlenebb volt viszont, hogy 

kiderült: száz darab plagizált szövegrész volt 

a választási kampány idején megjelent, saját nagyívű programjának és politikusi arcélének bemutatására szánt könyvében. Baerbock végül kénytelen volt visszavonni a könyvét.

Saját külügyminiszterségét viszont, egyelőre úgy tűnik, nem kívánja visszavonni.

 

Nyitókép: MTI/EPa/Getty pool/Jens Schlüter

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2023. október 20. 12:49
Élvezet olvasni az ellenzéki értelmiségi hozzászólásokat - orbanegygeci-0 és társaik -, a DK, ilyen szavazóbázissal 26-ban is kormányra fog kerülni......
nempolitizalok-0
2023. október 20. 11:58
Összefoglalhatjuk, a jelenlegi német kormány már megbukott, csak nem akarnak távozni.
sternerregnix
2023. október 20. 11:48
Tessék tovább menni, ez egy álprobléma, ilyen nincsen, és ha van is valahol, hát nálunk biztosan nem fordulhatna elő. Egyébként is a német külügy azorbán kezében van, ő tehet erről is! Megjegyezném, hogy ha MZP bácsi nyert volna, akkor Kész Zoltán lett volna a külügyminiszterünk. Ezt emésztgessük meg egy kicsit...
makapaka2
2023. október 20. 11:41
Hogyan lehet ennyire nagyon buta valaki külügyminiszter?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!