Bejelentette Szlovákia: leállítják az Ukrajnának nyújtott katonai segélyeket

2023. október 26. 13:36

Az északi szomszédunk egészen eddig határozottan támogatta Kijevet.

2023. október 26. 13:36
null

Szlovákia bejelentette, hogy megszünteti az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt. Az 5,5 millió lakosú, Ukrajnával közös határon fekvő Szlovákia a tavaly februári orosz invázió óta Kijev elkötelezett támogatója volt, 

fegyvereket adományozott és megnyitotta határait a háború elől menekülő menekültek előtt.

Szerdán pedig esküt tett Robert Fico, csütörtökön pedig bejelentette: itt a vég. Fico ellenzi az Oroszországgal szembeni uniós szankciókat, megkérdőjelezi, hogy Ukrajna képes-e egyáltalán kiszorítani az oroszokat, s meg akarja akadályozni Ukrajna NATO-csatlakozását.

Nyitókép: TOMAS BENEDIKOVIC / AFP

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 30. 15:49
alenka, a felvidéki ruszki ügynök irja: "Felvidéki magyarként tetszik Fico határozott és szimpatikus lépése ... Ukrajna náci és nekünk kell vissza a nyugodt, békés életünk. Ukrajna mellett ez kizárt. Mmmmm... Válasz erre: Bezzeg a gyarmatositó, területrabló Orosz Birodalom mellett jól éreznéd magad, mi? Akik már többször lerohanták és megszállták a Felvidéket is.
Tommaso
2023. október 30. 15:44
Aggódik minden, hazáját szerető magyar és szlovák. Ui. minden ilyen, ruszkibarát politikus hatalomra kerülése közelebb hozza határainkhoz a többszáz éve a szomszédai kárára történő területrablásai révén terjeszkedő gyarmatositó nagyhatalmat.
B_kanya
2023. október 26. 19:42
"reciproki 2023. október 26. 16:27 kreml orálszex rabszolgát választottak höhööö." Mindig a legkreténebb írkálja a leghosszabban, miért kretén, ahogy czippelferi - igen, te vagy legkreténebb - írta többször, amíg rá nem jött, hogy visszaüt. Mondd, felizgat, ha Putyin pöcsére gondolsz? Elcsöppensz tőle? Mert van itt egy rakás váncsai fajtatársad, mehetnétek szobára és legalább nektek is jó lenne egyszer. Vagy a nálatok munkásőrrajban már mindenki csinálta mindenkivel?
sozlib_abschaum
2023. október 26. 19:34
Fogy a levegő a náci hoholok körül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!