Az osztrákok is csak pislognak, mi történik Matolcsy Györggyel

2023. október 05. 11:56

A Magyar Nemzeti Bank konfliktusairól ír a Die Presse, ám a napokban nem is a kormánnyal, hanem Parragh Lászlóval csapott össze igazán a jegybank. Közleményében azt írja, a kamarai elnöknek a gazdasági ismeretei és a szövegértési képességei is gyengék.

2023. október 05. 11:56
MATOLCSY György

A kormány és a Magyar Nemzeti Bank konfliktusáról cikkezik az osztrák Die Presse – igaz, a napokban Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is beszállt a harcba.

Orbán Viktor az Országgyűlésben beszélt arról, hogy a kormány átvette az infláció elleni küzdelem feladatát és felelősségét, miután az energiaárak és a brüsszeli szankciók olyan mértékűvé emelték azt, hogy a jegybank már nem tud megbirkózni vele. A Világgazdaság konferenciáján ennél is tovább ment Parragh László, aki azt mondta, az MNB-nél nem ismerték fel időben a problémát, és „csekély vigasz, hogy nem értenek hozzá”. Ugyanezen az eseményen Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter úgy fogalmazott: 

küklopszüzemmódban működik a jegybank, reméljük, nem vakul meg.

A Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank szerdán szokatlanul éles közleményben ment neki Parragh Lászlónak. A jegybank szerint a kamara elnökének legújabb kijelentései ismét hemzsegnek a tárgyi tévedésektől, egyértelműen alátámasztva hozzá nem értését.

Parragh Lászlónak azonban nemcsak a gazdasági ismeretei, hanem szövegértési képességei is gyengék – teszi hozzá a közlemény.

Ezt is ajánljuk a témában

A Die Presse szerzője mindenesetre azt állítja, Matolcsy György azzal vívta ki a kormány haragját, hogy kritizálni merte Orbán Viktor gazdaságpolitikáját.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 09. 14:35
A Parragh a csüngőhasú pittbulja,semmi több…
csapláros
2023. október 05. 18:09
Theorba 2023. október 05. 12:39 ..."Minden pofon jó helyre megy."... Ha te kapod, akkor megy a legjobb helyre ...:)))
KBA98
2023. október 05. 17:55
Matolcsi is el van varázsolva! A Magyar Nemzeti Bank együtt kell hogy működjön a kormánnyal! Nem lehet ilyen külön utas dolgokat csinálni! Matolcsy gondolom egy nagyon gazdag ember, de attól még gondolkodhatna is, ugyanis az ő Cezaromániája az ország vesztét okozhatja, annak pedig nagyon rossz vége lenne, főleg rá nézve, mert nem minden áruló bankvezér köt ki külföldi bankoknál. Már elég volt belőlük!
csapláros
2023. október 05. 17:54
Sztrovacsek 2023. október 05. 13:07 ..."Mindemellett Matolcsy rájött hogy 2025-ben neki befellegzett,"...Kac-kac. Anno Németh Miklósnak, Bokros Lajának, Medgyessynek mi fellegzett be??? SEMMI: egyikőjükből és még sok más szakemberből sem vált WC-s bácsi a Nyugati Pályaudvaron. Folytatták a szakmájukat, még csak váltani sem kellett, mint a rendszerváltás után és azóta is több millió foglalkoztatottnak, akik a 2-3 lábon állásra, ÚJ szakmák, ÚJ tanfolyamok elvégzésére kényszerültek a folyamatosan változó munkahelyeik révén. Matolcsy idén 68 éves, előtte a NYUGDÍJ, innentől mindenki kinyalhatja a seggét. Még ha be is "fellegzene" neki, lecsapnának rá a szervezetek, mint tyúkok a kölesre...:)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!