Az orosz-ukrán háborúhoz hasonlítja Magyarország és az EU konfliktusát a baloldali olasz lap

2023. október 10. 17:09

A baloldali La Repubblicában megjelenő publicisztika szerint az Európai Parlament ugyanúgy harcol a demokrácia elveiért Magyarországgal szemben, mint Ukrajna Oroszország ellen. A szerző azt reméli, Magyarország nem jut hozzá az őt megillető uniós forrásokhoz.

2023. október 10. 17:09
null

A cikkeiben rendszeresen Orbán Viktort kritizáló baloldali olasz lap, a La Repubblica szerint ugyanúgy a legalitásért és a demokrácia elveiért harcol Ukrajna Oroszországgal szemben, mint az Európai Parlament Magyarország ellen.

A szerző azt reméli, Brüsszel nem enged a magyar miniszterelnök „zsarolásának”, és nem jut hozzá az ország a neki egyébként tényszerűen járó 13 milliárd euróhoz.

Andrea Bonanni olyanokat is ír publicisztikájában, hogy Orbán Viktor köztudottan Vlagyimir Putyin barátja és Ukrajna-ellenes, ráadásul az újságíró a magyar kormányt teszi felelőssé azért, hogy az Európai Unió nem költ további eurómilliárdokat az Ukrajnának küldött fegyverekre. Mindezt összefüggésbe hozta azzal is, hogy az EU-nak kötelessége lenne megvédenie a jogállamiságot és állampolgárai szabadságjogait.

Azt persze nem tette hozzá, hogy Ukrajna teljességgel indokolatlanul tette fel az OTP-t hosszú hónapokig a háborút támogató cégek listájára – a múlt héten vette le –, valamint azt sem, hogyan nehezíti meg a szomszédos ország a magyar kisebbség életét.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 10. 20:15
Hülye!
Abiondi
2023. október 10. 19:13
Itáliában is csorognak a sorosdollárok.
Palatin
2023. október 10. 18:49
"Az orosz-ukrán háborúhoz hasonlítja Magyarország és az EU konfliktusát a baloldali olasz lap" Ilyen kolosszális baromság kitalálásához már nem elég egyszerüen hülyének lenni. Itt már az irracionális idiotizmusnak matematikailag is maximuma van.
Hangillat
2023. október 10. 18:34
Csoda, hogy az EU szellemiségű szennylapos még nem akarta átrajzolni Európa határait egy új határvízzel az orosz határok mentén patak, folyó vagy akár beton félcsővel. Mo-t pedig a határok menti csővezetékkel, tengervízzel töltve tényleg elszigetelni az orbáni tengernyi baj okaként. Ukmuk-fuck!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!