Az izraeli kormányfő beszéde után elszabadult a pokol Gázában

2023. október 29. 07:51

Több robbanást lehetett látni és hallani Gázában szombat este Dél-Izraelből.

2023. október 29. 07:51
Netanjahu

Több robbanás történt Gázában szombat este, a detonációkat Dél-Izraelből is lehetett hallani, írja a BBC. Mindez azután történt, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök arról beszélt: Izrael szárazföldi hadművelete a Hamász ellen „hosszú és nehéz” lesz, a háború „második szakaszát” jelenti.

Mint arról a Mandiner.hu beszámolt, Netanjahu tájékoztatást adott szombat este a háborús helyzetről, mivel a gázai izraeli hadművelet a „következő szakaszába” lépett. Mellette Yoav Gallant védelmi miniszter és Benny Gantz hadügyminiszter is megszólalt.

Ezt is ajánljuk a témában

A kormányfő úgy fogalmazott, Izrael háborús céljai egyértelműek: „a Hamász katonai és kormányzati képességeinek teljes megsemmisítése, valamint a túszok hazahozatala”. Beszéde aközben hangzott el, este újabb izraeli szárazföldi erők vonultak be Gázába.

Nyitókép: Abir SULTAN / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viator-11
2023. október 29. 13:57
Netán Yahoo ezt az egészet csak a hatalma megtartására használja. Ha közelről megnézzük, ugyanolyan ócsakaszar hatalompolitikai játszmákat találunk mögötte mint a 9/11 mögött. Sajnálom én is.
sentimental
2023. október 29. 13:01
Az izraeli papokat szemmel láthatóan nem zavarja a közelgő veszély.
sentimental
2023. október 29. 13:00
Jobban járnának ,ha a sok beszéd helyett Németországba menekülnének ,meg Franciaországba, amíg nem késő...
iamweasel
2023. október 29. 12:31
Arról vannak adatok hogy a hamász meg az egyèbb kecskebaszó szervezeteik mennyi ártatlan palesztint öltek meg az èvek során akiknek nem tetszett az iszlám nézet? Valszeg a szám vetekszik a zsidók által meg öltek számával vagy lehet több is... erről senki sem beszél. De lehet èn nézem rossz irányból a dolgokat. Ide lehetne sorolni az elmúlt èvtizedek terror támadásait is világszerte amit Allah nevében tettek az iszlamista szervezetek..ahol ugyancsak ártatlanok haltak meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!