Az ellenség már a kapuink előtt áll

2023. október 27. 09:08

Mit gondolnak az unió politikusai, vajon ki fogja megvédeni őket?

2023. október 27. 09:08
Az izraeli hadsereg egyik katonája egy 155 mm-es tüzérségi lövedék hegyét igazítja egy önjáró löveg mellett, amelyet a libanoni határ közelében, az észak-izraeli Galilea felső részén telepítettek 2023. október 18-án.
Horváth József
Horváth József
Magyar Nemzet

„Úgy tűnik, az izraeli oktatási rendszertől kezdve az államigazgatáson át egészen a hadseregen belüli kohézióig a rendszer jól működik. Izrael polgárai döntő részének fejében rend van. Szeretik a hazájukat, fontosnak érzik annak védelmét, még akkor is, ha évek óta nem is léptek a földjére.

Azt hiszem, ebben fontos szerepe van a jó személyes kapcsolatoknak, a hadseregen belül a bajtársiasság tovább élő szellemének.

Nehéz időket él át Izrael. De mint annyi veszélyes helyzeten, ezen is úrrá lesznek. Nekünk itt, Európában tanulni kell tőlük, okulni a kezdeti hibáikból. Vajon melyik ország lenne képes az unión belül arra, hogy egy hét alatt hadba hívjon és felszereljen háromszázötvenezer katonát? (Nem kényszersorozott, kiképzésnek csúfolt néhány napi felkészítés után, egy-két napos túlélési eséllyel a frontra küldött ágyútöltelékekről beszélek.) Emellett fegyvert, lőszert, felszerelést biztosítson nekik. Nem is beszélve ágyról, tisztálkodási lehetőségről, minőségi orvosi ellátásról.

Tartok tőle, hogy a gazdag, erősnek gondolt nyugati államok is elbuknának ezen a képzeletbeli vizsgán. Pedig véres háború dúl Ukrajnában, katonakorú és hadviselt bevándorlók lepik el földrészünket. Radikális iszlamisták polgárháborús viszonyokat teremtenek a nyugati nagyvárosokban. Mit gondolnak az unió politikusai, vajon ki fogja megvédeni őket?

Ha nem tanulunk Izrael példájából, mindannyian nagy bajba kerülünk. Újra elő kell venni bizonyos tabunak tekintett kérdéseket, és közösen meg kell keresni az adekvát válaszokat. Nagyon gyorsan, mert az ellenség már a kapuink előtt áll.”

Nyitókép: JALAA MAREY / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. október 28. 10:14
Gondolatkísérlet: Begördülnek a teherautók,a platóról leosztják a fegyvereket ,a már beözönlött katonáknak....cél kijelöl
polárüveg
2023. október 27. 15:45
A migrációt fegyverként használják, ez most már látható.
makucsera
2023. október 27. 14:57
Nyilvánvaló hátrányunk Izraellel szemben a nemzeti egység hiánya, a bomlasztó nemzetidegen 5. hadoszlop tabuként kezelése, a védelmüket és támogatásukat biztosító "szövetségesek"!
Kybon
2023. október 27. 12:54
Hamm, bekapta, meghódította, letömegmészárolta, szétpolgárháborúzta! A Holdon meg kávézik egy ufó, nézi a Földet, ma se történt semmi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!