Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Amerikai lap: nyugati tisztviselők szerint „irányítani kell a narratívát”, hogy fennmaradjon Ukrajna támogatása

2023. október 07. 18:32

Néhány nyugati országban – beleértve az Egyesült Államokat is – ingadozni kezdett a közvélemény támogatása Ukrajna iránt – írja a Washington Post.

2023. október 07. 18:32
null

Nyugati tisztviselők arra ösztönözték a médiát, hogy jobb fényben tüntessék fel az ukrán ellentámadást – írja a Washington Post. Az amerikai lap szerint az erőfeszítések célja, hogy megakadályozzák a közvélemény támogatásának csökkenését a Kijevnek a következő hónapokban nyújtandó további katonai segélyek tekintetében.

A portál kifejti, hogy a négy hónapig tartó – és komolya veszteséggel járó – brutális harcok nem hozták meg azokat az eredményeket, amelyeket Kijev és annak nyugati támogatói reméltek – fogalmaz a portál. Mint írják: annak ellenére, hogy Ukrajna némileg előrehaladt a sűrű orosz védelmen, a háborúban álló ország nemzetközi támogatottsága gyengülni és széthullani látszik.

A Washington Post emlékeztetett: a múlt héten Putyin kijelentette,

ha a nyugati nemzetek leállítják a fegyverek küldését Kijevbe, Ukrajnának egy hete marad élni.

A lap úgy véli: miközben Ukrajna nyugati támogatói nyilvánosan bátor arcot vágnak az ellentámadáshoz, a magánéletben egyre inkább aggódnak amiatt, hogy a konfliktus befagyhat, és a kijevi erők képtelenek lesznek áttörni az orosz védelmet.

Éppen ezért – mint fogalmaznak – a narratíva irányítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy fenntartsák a közvélemény támogatását Ukrajna harcai iránt,

amely néhány nyugati országban ingadozni kezdett, beleértve az Egyesült Államokat is.

Ukrán tisztviselők biztonsági okokra hivatkozva korlátozzák az újságírók hozzáférését a frontvonalhoz” – írja a portál, majd hozzáteszik: „különleges tisztek gondoskodnak arról, hogy az olyan kényes témák, mint Kijev veszteségei, ne kerülhessenek napvilágra”.

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY / AFP 

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ízisz
2023. október 07. 21:38
Z. "Donald Trump volt amerikai elnök pénteken azt ajánlotta Ukrajnának, hogy ha meg akarja őrizni államiságát, engedje át Oroszországnak az orosz népesség lakta területeit – jelentette a Magyar Békekör tudósítója szombaton. A Just The News-nak adott interjújában Trump megegyezésre szólította fel a kijevi vezetést Moszkvával. „Magam már megalkudtam volna velük” – mondta. "Római hír szerint olaszul is kiadták Benjamin Abelow Hogyan sodorta háborúba Ukrajnát a Nyugat (How the West Brought War to Ukraine) c. könyvét. Angolul, németül, dánul, hollandul, lengyelül és szlovénül már kiadott könyvében a szerző betekintést nyújt a fősodrású nyugati hírközlés propaganda-természetébe, s bemutatja, hogyan vezetik félre az embereket azzal az állítással, hogy Oroszország felelős mindenért. A könyvet rövidesen francia nyelven is kiadják. New York, Washington, Róma, 2023. október 7. szombat (MB)" Ennyi!!! 💯👍💤
Tiberius1
2023. október 07. 21:22
Hahó!!Eddig is irányították!Akkora baromságokat irnak le a hős ukránokról,sikerekről,hogy csak röhög az épeszű ember rajta!
nempolitizalok-0
2023. október 07. 21:05
A libsik már agymosottak, a többieknél próbálkoznának.
Palmoilfree
2023. október 07. 20:54
Vége lett a 2008-as válságna k, Putyin kigyógyította a világot a covid19- ből, most az izraeli harcok véget vetnek az ukrán sztorinak, most már csak az jöhet, hogy jönnek az alienek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!