A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A konzervatív Judicial Watch rendszeresen támadja az amerikai kormányzatokat és Sorosék szervezeteit is

2023. október 23. 12:09

A The New York Times szerint a szervezet stratégiája egyszerű: szőnyegbombázza a szövetségi bíróságokat az információszabadság törvényével kapcsolatos perekkel.

2023. október 23. 12:09

Egy párton kívüli oktatási alapítványnak és médiaszervezetnek tartja magát a Judicial Watch (JW), amely – mint írtunk róla – október 19-én közleményben bejelentette, keresetet nyújtott be az amerikai külügyminisztérium ellen, miután az nem tett eleget a vízummentességi program 

Magyarországra vonatkozó szigorításával kapcsolatos adatigénylésüknek, ezzel szerinte megsértette az információs szabadságról szóló törvényt. 

„A Biden-kormányzatot vezető baloldaliak azért akarják megbüntetni Magyarországot, mert gyűlölik Orbán Viktort, Magyarország konzervatív miniszterelnökét” – jelentette ki Tom Fitton, a Judicial Watch elnöke

Ezt is ajánljuk a témában

A szervezetet 1994-ben alapította Larry Klayman ügyvéd és jobboldali aktivista. Törekvéseikként azt fogalmazták meg, hogy az átláthatóságot, az elszámoltathatóságot és az integritást támogatják a kormányzatban, a politikában és a jogban. Mottója: „Mert senki sem áll a törvény felett”. Ebből a célból a Judicial Watch a nyílt nyilvántartást vagy az információszabadságra vonatkozó törvényeket és más eszközöket használja fel a kormányzati tisztviselők által elkövetett visszaélések kivizsgálására és feltárására, valamint a korrupciós tevékenységet folytató politikusok és köztisztviselők felelősségre vonására irányuló peres eljárásokra.

2016 októberében a The New York Times ezt írta: 

„A Judicial Watch stratégiája egyszerű: szőnyegbombázza a szövetségi bíróságokat az információszabadság törvényével kapcsolatos perekkel.” 

A Washingtonban székelő JW kényszerítette a kormányzati nyilvántartások kiadását, amelyeket egyébként a nyilvánosság elől titkoltak volna, ellenlábasai azzal vádolják, hogy politikai céllal fegyverezte fel az információszabadságról szóló törvényt.

A Judicial Watch elsősorban a demokrata kormányok működése alatt harcol az állam ellen – különösen Bill és Hillary Clinton, valamint Obama voltak a legfőbb ellenfelei –, de nem kíméli a republikánusokat sem. 2018-ban az MTI idézte a Judicial Watch dokumentumát, miszerint Soros Györgynek semmi segítségre nincs szüksége ahhoz, hogy az adófizetők pénzéből a milliárdos szélsőbaloldali programját külföldre is terjesszék, így itt az ideje, hogy az amerikaiaknak lehetővé tegyék a betekintést a Soros Nyílt Társadalom Alapítványainak közpénzből történt finanszírozására vonatkozó külügyminisztériumi dokumentumokba. 

A jogvédők leszögezik: az információszabadságra vonatkozó törvényre hivatkozva pert indítanak a külügyi tárca ellen, hiszen az korábban elmulasztotta rendelkezésükre bocsátani 

a romániai és a kolumbiai Nyílt Társadalom Alapítványok pénzügyi támogatására vonatkozó információit.

De a JW arra is választ remélt néhány évvel ezelőtt, hogy Soroséknak milyen szerepe volt a macedón kormány megbuktatásában. Ezért közérdekű adatigényléssel fordult az Egyesült Államok Külügyminisztériumához azzal összefüggésben, hogy az Obama-adminisztráció milyen módon támogatta és működött együtt Soros György szervezeteivel a korábbi macedón kormány megdöntésében. Miután az amerikai külügy megtagadta az anyagok bemutatását, a Judicial Watch végül pert indított a közérdekű adatok megszerzése érdekében.

Nyitókép: APA/AFP/GEORG HOCHMUTH 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2023. október 23. 19:58
Maga az ördög. Fillérekért felvásárolta vélemény formáló sajtó + a jog szolgáltatás nagy részét. göbbels ehez képest kispályás kiscserkész volt. Ez az ürge egy személyben többet ért el, mint sztálin, göbbels és hitler összesen. Úgy, hogy ezek undorító mocskos férgei az emberiségnek, a közvélekedés szerint, miközben ő a "nagy fillantróp". Ungarische vircsaft! Akár még büszkék is lehetnénk rá, ha nem maga volna az ördög.
Beszélgető
2023. október 23. 14:07
Szép törekvés... Ha 1994 óta létezik, akkor vajon mit csinált 2001.09.11 után?
Chardonnay99
2023. október 23. 13:40
Lehet, hogy egy Hámász tag könnyebben jut be az USA-ba, mint egy magyar egyetemista?
pollip
2023. október 23. 12:52
Nem ezt a képet kéne használni. Az utolsó szülinapos kép a mérvadó az állapotáról. Ő már nem dönt semmiben semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról