A kancellária megerősítette: ebben ugyanazt az álláspontot képviseli Magyarország és Ausztria

2023. október 19. 09:41

Azért Karl Nehammer képviselte a magyar álláspontot a legutóbbi virtuális EU-csúcson, mert Izrael ügyében ugyanúgy gondolkozik Magyarország és Ausztria, Orbán Viktor pedig eközben a kínai és az orosz elnökkel tárgyalt.

2023. október 19. 09:41
Federal Chancellor, ÖVP Federal Party Chairman Karl Nehammer

A szövetségi kancellária a Die Presse kérdésére közölte: Magyarország azért választotta Karl Nehammer osztrák kancellárt, hogy képviselje a közel-keleti konfliktussal kapcsolatos állam- és kormányfői válságtalálkozón, mert a fő kérdés Izrael volt, és ebben a két kormány nagyon hasonló álláspontot képvisel.

Mint ismert, Orbán Viktor azért nem vett részt a virtuális EU-csúcson, mert rendkívül sűrű volt a menetrendje a pekingi Selyemút-konferencián, ahol többek között a kínai és az orosz elnökkel is tárgyalt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

Nem mellesleg a magyar kormányfő volt az első európai vezető, aki Vlagyimir Putyin szemébe merte mondani, hogy

békét akar, mert csak így akadályozható meg a menekültáradat, valamint a háború miatt bevezetett, a magyar és az európai gazdaságra nézve is rendkívül káros szankciók.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Erwin Scheriau

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2023. október 19. 11:44
Orbánnak nincs hivatalos helyettese Magyarországon? Ez nagyon gáz!
need-info
2023. október 19. 10:49
Nehammer csak egy ócska báb, Kicklt rakjátok abba a pozicióba!
RasPutin
2023. október 19. 09:43
https://mandiner.hu/belfold/2023/10/orban-elszigetelodott?utm_source=mandiner.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott_a_06_t Akkor Bayer Zsóti hazudott?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!