A Fehér Ház bejelentette, támogatja a Gázából való biztonságos kijutást

2023. október 13. 20:07

„A palesztin emberek is áldozatok, nem ők hívták be a Hamászt, hogy azt mondják: »Menjetek, üssétek meg Izraelt«”.

2023. október 13. 20:07
null

Izrael felszólítása, hogy a Gázai övezet északi részén élő több mint 1 millió civil 24 órán belül költözzön el, „nagy feladat” lesz, bár az Egyesült Államok nem vonja kétségbe a döntést – mondta pénteken John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, értesült a Reuters. 

„Ez nagyon sok ember, akiket nagyon rövid idő alatt el kell költöztetni” 

mondta Kirby az MSNBC-nek adott interjújában. »«

Megértjük, hogy mit akarnak tenni, és miért próbálják ezt tenni – megpróbálják elszigetelni a polgári lakosságot a Hamásztól, amely az igazi célpontjuk” – tette hozzá. 

Kirby elmondta, hogy az amerikai tisztviselők Izraellel és Egyiptommal együtt dolgoznak azon, hogy biztonságos átjárást biztosítsanak a Gázai övezetben élő civilek számára, ahol 2,3 millió ember él, a Föld egyik legzsúfoltabb helyén. 

„Nyilvánvalóan nem akarjuk, hogy civilek megsérüljenek” – mondta később a CNN-nek. „Támogatjuk a Gázából való biztonságos kijutást, és ez természetesen magában foglalja azt is, hogy az emberek biztonságosan mozoghassanak Gázán belül”.

Ezek a palesztin emberek is áldozatok. Nem ők kérték ezt. Nem ők hívták be a Hamászt, hogy azt mondják: »Menjetek, üssétek meg Izraelt«”.

Kirby elmondta, hogy nem tudja megerősíteni a Hamász azon állítását, miszerint 13 foglyot öltek meg az elmúlt 24 órában a Gázai övezetre mért izraeli csapásokban. 

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. október 14. 09:44
"Nem ők hívták be a Hamászt" Viszont ők szavazták meg..
nakatomi
2023. október 13. 22:44
"Ezek a palesztin emberek is áldozatok. Nem ők kérték ezt. Nem ők hívták be a Hamászt, hogy azt mondják: Menjetek, üssétek meg Izraelt." Ez konkrétan hazugság. A legutóbbi felmérés szerint Gáza lakosságának majd kétharmada támogatja a Hamaszt. Szó sincs tehát arról, hogy a Hamasz csak úgy a nyakukra ült volna, és akaratuk ellenére uralkodna rajtuk.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 13. 22:35
>>>A palesztin emberek is áldozatok, nem ők hívták be a Hamászt, hogy azt mondják: »Menjetek, üssétek meg Izraelt«<<< Ez bizony igaz barátim.
connorj
2023. október 13. 22:07
HÉTVÉGÉN MEGTUDJUK, HOGY ÉR E MÉG VALAMIT AZ ENSZ ALAPOKMÁNYA...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!