Zelenszkij kiadta a parancsot: télen is folytatjuk az ellentámadást

2023. szeptember 25. 07:48

Az ukrán elnök szerint el kell felejteni az időjárást, meg a hasonló kifogásokat.

2023. szeptember 25. 07:48

A CNN-nek nyilatkozott a Tavria hadseregcsoport parancsnoka, Olekszandr Tarnavszkij. „Ukrajna ellentámadása a télen is folytatódik” – mondta.

Hozzátette: az időjárás szerinte nem lesz komoly negatív hatással az ellentámadásra, mivel 

a csapatok főként gyalogosan, felszerelés nélkül nyomulnak majd előre.

Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök bizottságának vezetője ugyanakkor nemrég felhívta a figyelmet: a tél beálltával sokkal nehezebb lesz végrehajtani a kijelölt támadó hadműveleteket, így szerinte Ukrajnának kevés ideje maradt arra, hogy sikeresen fejezze be az ellentámadást.

Volodimir Zelenszkij közben leszögezte, nincs vesztegetni való idejük. 

Felejtsük el az időjárást, meg a hasonló kifogásokat! 

Ahol páncélozott járművel nem tudunk áttörni, bevetjük a vadászgépeket. Ahol a vadászgépek nem tudnak felszállni, indítjuk a drónokat. 

Nyomás alatt kell tartanunk Putyint” 

– mondta magabiztosan.

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo/AFP

 

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2023. szeptember 26. 11:29
Akkor most sítalpakat kértek / követeltek meg korcsolyákat?
Ákos70
2023. szeptember 25. 20:59
Csak semmi kifogás, menni és/vagy meghalni.Ezt már Rejtő is megírta. Bár kétlem, hogy zselé olvasta volna. Ő csak a dollár kötegeket "olvassa" meg és amíg jönnek a pénzek meg a fegyverek a nyugatiaktól, ő addig biztosítja a terepet ezek elköltésére. Hogy közben hull az ukrán katona, őt nem igazán zavarja. Feláldozza az egész országát és még az el nem menekült lakosságot is, mert ő csak a harcmezőt adja a nyugati arzenálnak mint egy terepasztal játéknál.Amíg csurran-cseppen az őt körülvevő bagázs bankszámláira is a zöldhasúból, eszébe sem jut senkinek, hogy eltávolítsák pozíciójából, a bankót számolva nézik ahogy megy tönkre az országuk. Méghogy a régi területek visszaszerzése és a határ visszaállítása a cél...inkább a mégtöbb dolcsi beáramlása az. A vicc az, hogy bár ezt az egész világ látja, aki tehetne ellene inkább félrefordítja a fejét. És ez megy másfél éve....
Ergit
2023. szeptember 25. 14:02
"hasonló kifogás" : nincs hova szarni, nincs étel, nincs víz, nem lehet pihenni, már mindenki meghalt körülöttem, a tűzhányó is kitört, árvíz van...
hatvanas
2023. szeptember 25. 13:04
Ja, az időjárást, mint kispolgári csökevényt, el kell felejteni! Az idő úgy jár, ahogy mi akarjuk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!