Zelenszkij főtanácsadója elmondta, mi a céljuk a Krím-félszigettel

2023. szeptember 14. 21:29

Három pontban fogalmazta meg a haditervet.

2023. szeptember 14. 21:29

Zelenszkij elnök tanácsadója, Mihajlo Podoljak csütörtökön pontokba szedte, mi Ukrajna három fő feladata, amelyet teljesítenie kell, hogy visszafoglalja a Krím-félszigetet.

Úgy véli, először is „meg kell tisztítani az eget”, vagyis megsemmisíteni a rakétaelhárító és légvédelmi rendszereket, köztük a Triumfot is. Ezután meg kell akadályozni a félsziget katonai ellátását. Végül pedig el kell üldözni orosz Fekete-tengeri Flotta maradékát a Krím körüli vizekről. Ez szerinte úgy valósítható meg, ha megsemmisítik az orosz hadihajókat, és az azokat karbantartó infrastruktúrát – számol be Podoljak tervéről a CNN.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Emin Sansar / Anadolu Agency / AFP

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bájron
2023. szeptember 16. 19:52
Bugris Jankó! Szarházi fasiszta!
Gemmeryck
2023. szeptember 15. 18:02
Usák csicska fantáziál!Höhö....
BBrutus
2023. szeptember 15. 17:45
És ezt a fantasztikus haditervet a megmaradt három főt számláló ukrán haderő viszi véghez.
Csigorin
2023. szeptember 15. 17:32
kurvanagy terv emlekeztet a Csapajev viccre: Ivan, eleted aran is vedd meg ezt a dobozt, benne van Parizs elfoglalasanak haditerve! Ivan hosiesen harcol, ket labat elveszti, de nem adja a dobozt. Csapajev megdicseri, kerdezi kivan e valamit a hosiessegeert cserebe. Ivan: hat csak annyit hogy megneznem azokat a terveket amiket megmentettem Tessek! Csapajev kinyitja a dobozt benne negy szem krumpli. Leteszi kozepre a legnagyobbat, kore a masik harmat: itt van Parizs, ezek meg korulotte a csapataink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!